Felix Decavel
Felix Decavel Hebbedingen 11 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Overheid verkoopt dubieuze espressomachine met enorme korting

Zelfgemaakte Italiaanse koffiekunst kost al gauw enkele duizenden euro’s. Tenzij je zo’n dure professionele espressomachine voor duizenden euro’s onder de marktprijs op de kop tikt. Bijvoorbeeld dankzij een dubieuze veiling van de Nederlandse overheid.

Momenteel heeft Vadertje Staat zo’n professioneel koffiezetapparaat namelijk in de openbare etalage staan. De overheid brengt in beslag genomen goederen vaak opnieuw aan de man via online veilingen. Meestal na een faillissement of om schulden en boetes af te lossen. In deze reportage zie je bijvoorbeeld hoe de loodsen van de Domeinen Roerende Zaken tot de nok gevuld zijn met exclusieve auto’s, designertassen en potsierlijke sieraden.

Maar af en toe zitten er ook juweeltjes van espressomachines bij. En zelfs de grootste koffieliefhebber zal zich twee keer in het godendrankje verslikken door het verschil in prijskaartje.

Professionele espressomachine ver onder marktprijs

Een splinternieuwe Acaso Barista T One espressomachine kost normaal gezien – hou je vast – 5.800 euro. Via onlineveilingmeester echter wordt hetzelfde koffiezetapparaat – tweedehands weliswaar – voor een meer betaalbare prijs aangeboden. Duizenden euro’s minder om exact te zijn.

Het blijft een veiling dus houd er rekening mee dat de prijs ongetwijfeld nog zal stijgen. Maar op het moment van schrijven ligt het hoogste bod van deze espressomachine op 5.300 euro minder dan de originele prijs. Dankzij de veiling van de Nederlandse overheid kun je de Acaso Barista T One al aan je keukenarsenaal toevoegen voor slechts 512 euro.

Betaalbaar koffiezetapparaat

Volgens de beschrijving van de advertentie is de betaalbare espressomachine wel gebruikt, maar is de conditie verder uitstekend. Bovendien kwam dit model van Acaso in 2018 uit dus heel oud kan het apparaat niet zijn. Deze veiling loopt nog tot 15 mei en sluit om 20u. Indien je te laat bent om nog een schappelijk bod te plaatsen, check dan ook deze drie koffiezetapparaten die je voor een scherpe prijs kan kopen via de Lidl. Of lees welke gezonde alternatieven voor koffie je een boost geven.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.