Felix Decavel
Felix Decavel Stijl 23 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Nederlandse Overheid veilt dubieuze Rolex-horloges onder de marktprijs

De Nederlandse Overheid heeft opnieuw een paar exclusieve Rolex-horloges veil. Haal naast de hamer ook maar je portefeuille boven, de biedingen stromen al binnen. Naar de dubieuze afkomst van beide kunststukjes is het gissen, maar daar malen je ogen niet om.

In beslag genomen goederen worden via Vadertje Staat opnieuw aan de man gebracht via openbare veilingen. Vaak om schulden of boetes af te lossen. In deze reportage toont Manners bijvoorbeeld hoe de loodsen van de Domeinen Roerende Zaken tot de nok gevuld zijn met exclusieve auto’s, designertassen en potsierlijke sieraden.

En net zoals de dubieuze klokjes die de Nederlandse Overheid vorige zomer verpandde, hangen deze twee Rolex-horloges rond geen enkele pols verkeerd.

Rolex-horloges te koop via Nederlandse overheid

Elk nadeel heb z’n voordeel. Je krijgt geen certificering of doosje bij de luxe-horloges wanneer je de veiling met een winnend bod afsluit. Maar je duikt dan ook diep onder de marktwaarde van wat een tweedehands Rolex normaal gesproken kost.

Yacht-Master – Goud

Op het moment van schrijven staat het hoogste bod op deze Rolex op 5.231 euro. Een fors bedrag, dat desondanks nog steeds ruim minder is dan de 10.000 tot 15.000 euro die je gebruikelijk neertelt voor een tweedehands exemplaar van de Yacht-Master.

Rolex, Yacht-master
(Afbeelding: Online Veilingmeester)

Dit polshorloge van goud en staal met kenmerk 16623 heeft een gouden lunet, een blauwe wijzerplaat en een gouden Oyster-band. Je hebt nog tot 26 januari, 20.37 uur om precies te zijn, om een bod op de Rolex te plaatsen. Check de veiling van de Nederlandse overheid hier.

Yacht-Master – Platina

Past goud niet bij je dure smaak? Opteer dan voor dit platina-exemplaar. Momenteel zal deze Yacht-Master van dubieuze oorsprong je minstens 7.000 euro lichter maken.

Rolex, Yacht-master
(Afbeelding: Online Veilingmeester)

De Rolex met modelnummer 116622 heeft een stalen kast met draaibaar lunet gemaakt van platina. Net als het vorige exemplaar heeft het horloge een blauwe wijzerplaat met een Oyster-band, maar dan zonder de gouden afwerking. Je hebt nog tot 26 januari 20.33 uur om een bod te plaatsen. Check de veiling van de Nederlandse overheid hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.