Stijn Kuster
Stijn Kuster Stijl 25 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

5 dubieuze horloges die de Nederlandse overheid online verkoopt

De Nederlandse overheid verkoopt niet alleen in beslag genomen auto’s. Ook op andere geconfisqueerde goederen kun je online bieden. Dit via Online Veilingmeester. Je vindt hier bijvoorbeeld exclusieve horloges.

De sieraden zijn om verschillende redenen in beslag genomen en een groot deel is niet de moeite waard. Soms zitten er echter pareltjes tussen. Wij nemen het aanbod van Domeinen Roerende zaken onder de loep.

Exclusieve horloges bij de Nederlandse overheid

Een paar weken geleden namen we een kijkje achter de schermen bij de opslag voor in beslag genomen goederen. Hoe het proces exact in zijn werk gaat, lees je in deze reportage. Feit is dat je kunt bieden en daarbij fors onder de marktwaarde kunt duiken.

1. Rolex Sea-Dweller

De Rolex Sea-Dweller is een exclusief horloge dat speciaal gemaakt is voor duikers. Dit exemplaar kan tot wel 1.220 meter diepte de waterdruk aan.

Overheid. domeinen roerende zaken, horloges, horlge
(Afbeelding: Online Veilingmeester)

Het klokje met referentie 126603 is gemaakt van staal en geel goud. Een doos en het certificaat van echtheid ontbreken. De prijs van een tweedehands exemplaar begint bij ongeveer 15.000 euro, maar loopt al snel op.

2. Rolex Yacht-Master

De Rolex Yacht-Master is ook een welbekend horloge van het luxemerk. De waarde van een tweedehands exemplaar ligt rond de 20.000 euro.

(Afbeelding: Online Veilingmeester)

Het exemplaar dat verkocht wordt door de Nederlandse overheid heeft referentienummer 116622 en wordt gekenmerkt door zijn stalen kast met draaibare lunet (ring langs het glas) van platina. Dit exemplaar heeft tevens geen doos of certificaat.

3. Hublot Big Bang

Ook Hublot is een bekend merk onder de luxe horloges. Deze Hublot Big Bang kan je nu kopen bij Domeinen Roerende Zaken.

Overheid. domeinen roerende zaken, horloges, horlge
(Afbeelding: Online Veilingmeester)

Het geborstelde staal heeft wat kleine krassen. Desondanks ziet het uurwerk er nog mooi uit. Of dit exemplaar wel met doos en certificaat geleverd wordt, wijst de advertentie niet uit.

4. Rolex Datejust

De Rolex Datejust is een echte klassieker van het merk. Het model werd voor het eerst in 1945 gemaakt om de 40ste verjaardag van het bedrijf te vieren.

(Afbeelding: Online Veilingmeester)

Het luxe horloge dat in beslag is genomen en bij de overheid ligt, heeft referentienummer 126300. Het horloge is voorzien van diamanten op de lunet, maar deze zijn niet origineel. De doos en het certificaat van het sieraad ontbreken.

5. Breitling Navitimer

Iets minder prijzig is de Breitling Navitimer, desondanks is het horloge nog steeds duizenden euro’s waard.

Overheid. domeinen roerende zaken, horloges, horlge
(Afbeelding: Online Veilingmeester)

Het horloge dat aangeboden wordt door de Nederlandse overheid heeft referentienummer A23322 en ziet er op het oog nog erg netjes uit. Net als bij de andere uurwerken ontbreekt het certificaat en de doos.

4 horloges van Willem-Alexander: van spotgoedkoop tot peperduur

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.