Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 26 jul 2022
Leestijd: 5 minuten

Laatste kans op Netflix: deze 14 topfilms verdwijnen binnenkort

Het aanbod van Netflix lijkt eindeloos. Wat topfilms betreft moet de streamingdienst het echter vooral van derden hebben. Elke maand voegt Netflix weer nieuwe blockbusters van andere studio’s toe. Helaas moeten er ook elke zoveel weken weer een aantal pareltjes het onderspit delven.

Op zondag 31 juli is het weer raak.

Laatste kans voor films op Netflix

We maken de balans op. De onderstaande veertien films zullen allemaal na 31 juli niet meer op Netflix te streamen zijn. Van nostalgische animatie tot Oscar-krakers: deze topfilms wil je nog snel meepakken voor het te laat is.

Rush Hour (1998) en Rush Hour 2 (2001)

Inspecteur Lee van de Hongkongse politie is gewend om alleen te werken. Maar wanneer de dochter van de Chinese consul ontvoerd wordt, zal hij samen moeten gaan werken met de luidruchtige en onbehouwen L.A.P.D.-rechercheur Carter om haar te redden. De twee houden er compleet andere methodes op na, met alle hilarische gevolgen van dien.

Rush Hour is zonder twijfel een van de beste actiekomedies aller tijden, met Jackie Chan en Chris Tucker in de hoofdrollen. Laat je echter niet misleiden door het familievriendelijke sausje: Rush Hour zit propvol gedurfde stunts. Ook deel twee gaat helaas van Netflix verdwijnen eind deze maand.

IMDb-score: 7.0 en 6.6

Jackass Number Two (2006) en Jackass 3D (2010)

Over stunts gesproken! We gaan terug naar 2006, voor Jackass Number Two. De docu is een vervolg op Jackass: The Movie uit 2002.  Johnny Knoxville, Steve-O, Bam Margera en de rest van de crew zijn weer terug voor nog extremere stunts. Je moet er tegen kunnen, maar zeker zestien jaar later zijn de eerste Jackass-films een verrassend vermakelijke nostalgiebom. Het iets minder nostalgische Jackass 3D gaat overigens ook Netflix verlaten.

IMDb-score: 7.0 en 7.0

Blood Diamond (2006)

Netflix raakt eind deze maand helaas ook een dijk van een thriller kwijt: Blood Diamond. We gaan terug naar het Sierra van Leone van 1999, een land dat verscheurd wordt door een burgeroorlog. Leonardo DiCaprio speelt Danny Archer, een smokkelaar die gespecialiseerd is in bloeddiamanten, waarmee rebellen gefinancierd werden. Zijn leven krijgt een wending wanneer hij in aanraking komt met een visser wiens zoon gevangen is genomen door de rebellen en is opgeleid tot kindsoldaat. Geen luchtig onderwerp, maar damn, het resultaat is een topfilm.

IMDb-score: 8.0

Fracture (2007)

Fracture is een Amerikaanse thriller uit 2007 onder regie van Gregory Hoblit. Het verhaal draait om advocaat Willy Beacham (gespeeld door Ryan Gosling), die een manipulatieve crimineel (Anthony Hopkins) probeert te vervolgen. Beacham raakt verwikkeld in een pittige strijd met de crimineel, die de perfecte moord heeft gepleegd. Fracture was genomineerd voor twee Oscars, waaronder die voor Beste Originele Screenplay.

IMDb-score: 7.2

Salt (2010)

In Salt speelt Angelina Jolie de rol van CIA-agente Evelyn Salt. Ze is op de vlucht nadat een overloper haar ervan beschuldigt een Russische spion te zijn. Het lijkt erop dat alle aanwijzingen naar haar leiden, en iedereen in haar omgeving is in gevaar.  Het levert een spannende actiethriller op, waarin Salt alles uit de kast moet halen om haar onschuld te bewijzen.

IMDb-score: 6.4

The Great Gatsby (2013)

Als schrijver en Wall Street-handelaar Nick Carraway wordt aangetrokken tot het verleden en de riante levensstijl van zijn buurman Jay Gatsby, begeeft hij zich meer en meer in een wereld van rijkdom, schijn en seksuele escapades. Al snel ontdekt Nick dat deze wereld niet is wat het lijkt, en Gatsby’s obsessieve verlangen naar de vrouw die hij ooit heeft laten gaan kan hem vernietigen.

IMDb-score: 7.2

The LEGO Movie (2014)

Ja, The LEGO Movie is een familiefilm met vrij kinderachtige humor, maar laat de animatiefilm vooral niet links liggen. Phil Lord en Christopher Miller hebben een pareltje afgeleverd, propvol nostalgie. Het kleurrijke avontuur weet alleen al van begin tot eind te boeien door de bijzondere animatiestijl. Het oogt namelijk alsof alles met stop-motion gemaakt is, met echte plastic steentjes. Helaas wist deel twee minder te bekoren.

IMDb-score: 7.7

Interstellar (2014)

Interstellar is een zeer indrukwekkend pareltje van Christopher Nolan die zich afspeelt in een toekomst waarin de aarde niet meer leefbaar is. Een team van ontdekkingsreizigers reist door een wormgat in de ruimte in een poging om mensheid te redden. Ga er goed voor zitten, leg je telefoon lekker weg, en geniet ouderwets gefocust van een film die je omver gaat blazen.

IMDb-score: 8.6

Run All Night (2015)

Mike Conlon is een gewone jongen die probeert zijn leven op de rails te krijgen. Hij heeft echter geen idee dat zijn vader, Jimmy Conlon, een beruchte crimineel is. Wanneer Mike per ongeluk getuige is van een moord, wordt hij het doelwit van de maffia. Zijn vader besluit hem te helpen. Jimmy en Mike gaan op de vlucht voor de maffia en proberen te achterhalen waarom Mike’s leven in gevaar is.

Jimmy zal moeten kiezen tussen zijn loyaliteit aan zijn zoon en aan zijn oude maffiabaas Shawn Maguire. Een lekkere actiethriller zoals Liam Neeson ze de afgelopen jaren consistent afleverde: geen hoogvliegers, wel vermakelijk.

IMDb-score: 6.6

The Intern (2015)

Wanneer je ouder wordt, kan het soms moeilijk zijn om nog een plekje te vinden in de maatschappij. Gepensioneerd zijn is niet alles. Ben Whittaker (Robert De Niro) is een zeventigjarige weduwnaar die dit probleem ondervindt. Hij grijpt echter een unieke kans om toch weer aan de slag te gaan: hij wordt namelijk een senior stagiair bij een online mode-site genaamd About the Fit, opgericht en gerund door de jonge doch zeer getalenteerde Jules Ostin (Anne Hathaway). Een hartverwarmende film.

IMDb-score: 7.1

Creed (2015) en Creed II (2018)

De Rocky-franchise is terug, soort van: in Creed zien we hoe de voormalig wereldkampioen zwaargewicht Rocky Balboa (Sylvester Stallone) mentor wordt van Adonis Johnson (Michael B. Jordan). Adonis is de zoon van Rocky’s overleden vriend en voormalig rivaal Apollo Creed, die helaas stierf tijdens een boksmatch tegen Ivan Drago. Rocky besluit om Apollo’s droom waarmaken: Adonis naar de top helpen in het boksen. Het levert een verrassend sterke film op! Let vooral ook even op de toffe soundtrack. Meer slecht nieuws: ook Creed II gaat Netflix verlaten. Marathon-tijd!

IMDb-score: 7.6 en 7.1

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.