Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 25 jul 2022
Leestijd: 5 minuten

Meer dan Avengers: de 10 beste films met Chris Evans volgens IMDb

Chris Evans is veel meer dan Captain America en de Avengers. Ter ere van de release van The Gray Man pakken we zijn CV erbij. Dit zijn de tien beste films met Chris Evans volgens IMDb. Veel Marvel-producties, maar hij heeft in meer gespeeld. en nee, The Gray Man staat niet in de top 10.

Bij Chris Evans denk je waarschijnlijk meteen aan Captain America, de superheld die hij bijna een decennium voor Marvel Studios speelde. De perfecte Amerikaan. Het contrast tussen die rol en zijn nieuwste wapenfeit kon bijna niet groter zijn. In de peperdure Netflix-blockbuster The Gray Man speelt hij namelijk een psychopathische schurk.

De beste films van Chris Evans volgens IMDb

Helaas valt die actiefilm flink tegen, als je het ons vraagt. Ook de IMDb-score van de film maakt nu al duidelijk dat The Gray Man niet tot het beste werk van Evans behoort. Met een 6.8 is het geen hoogvlieger.

Dat deed ons afvragen wat dan wel het beste werk van Chris Evans is. We hebben IMDb erbij gepakt, en vervolgens al zijn filmrollen gesorteerd op IMDb-score. Het resultaat is de onderstaande top 10. Heb jij ze allemaal al gezien?

Interview | Chris Evans: ‘Ik ben geen muisje meer, maar een leeuw’

10. Avengers: Age of Ultron (2015)

We beginnen direct met Marvel. Tony Stark en Bruce Banner proberen een vredesprogramma genaamd Ultron te starten, wat resulteert in een groot fiasco. In plaats van vrede hebben ze indirect de bekende comics-schurk Ultron op de wereld losgelaten. De Avengers, inclusief Chris Evans als Captain America, zullen er alles aan moeten doen om hem te stoppen.

IMDb-score: 7.3

Te zien op: Disney+

9. Agent Carter (2013)

We blijven nog even bij Marvel Studios. Nee, schrik niet, dit is niet een volwaardige Marvel-film die je hebt gemist. Agent Carter is namelijk een korte film die tegelijkertijd met Iron Man 3 uitgebracht werd. Peggy Carter is een getalenteerde agent bij de Strategic Scientific Reserve (SSR) en is verantwoordelijk voor de veiligheid van Amerika. Hoewel ze zeer toegewijd is aan haar werk, wordt ze vaak genegeerd door haar mannelijke collega’s. Ze besluit daarom het heft in eigen handen te nemen. En tja, dan is het lichtelijk ironisch dat je toch opduikt in een Chris Evans-lijstje.

IMDb-score: 7.5

Te zien op: Disney+

8. Gifted (2017)

Chris Evans en Mckenna Grace spelen de hoofdrollen in de dramafilm Gifted. De film vertelt het verhaal van Frank Adler (Evans), een alleenstaande man die zijn 7-jarige nichtje Mary (Grace) opvoedt. Wanneer blijkt dat Mary een wonderkind is, wordt hij een slopend voogdijgevecht met zijn moeder ingetrokken. Een ondergewaardeerde dramafilm!

IMDB-score: 7.6

Te zien op: Disney+

7. Superpower Dogs (2019)

Tellen documentaires ook mee? Volgens IMDb wel. Superpower Dogs is een inspirerende documentaire over enkele van ‘s werelds meest bijzondere honden. De film toont de levensreddende superkrachten en ongelooflijke moed van deze dieren. Chris Evans en Max Ivutin zijn de voice-overs in deze ontroerende film over hoe honden ons leven elke dag weer een stukje mooier kunnen maken.

IMDB-score: 7.7

Te zien op: helaas nergens, op dit moment

6. Captain America: Civil War (2016)

Captain America: Civil War is net zoals The Gray Man geregisseerd door Anthony Russo en Joe Russo. Gelukkig pakte Civil War iets beter uit. In deze Avengers-film staan politieke spanningen centraal. Ze leiden tot een kloof tussen Captain America en Iron Man. De twee superhelden komen dan ook lijnrecht tegenover te staan, wat leidt tot een spectaculair gevecht tussen hun twee teams van superhelden.

IMDB-score: 7.8

Te zien op: Disney+

5. Captain America: The Winter Soldier (2014)

Captain America: The Winter Soldier is onze favoriete Marvel-film. Chris Evans speelt de titelrol als Steve Rogers, een superheld die worstelt om zijn plaats in de moderne wereld te vinden. Hij moet samenwerken met S.H.I.E.L.D.-agent en collega-Avenger Black Widow (gespeeld door Scarlett Johansson) om een nieuwe dreiging uit het verleden te bestrijden: de Winter Soldier (gespeeld door Sebastian Stan), een moordzuchtige killer die ook in de Tweede Wereldoorlog actief was.

IMDB-score: 7.8

Te zien op: Disney+

4. Knives Out (2019)

We zijn bijna aanbeland bij de top drie beste films met Chris Evans. Eerst nog Knives Out, een fantastische detectivefilm uit 2019. Eindelijk een nieuwe franchise in het genre, zonder dat Agatha Christie eraan te pas komt. Het verhaal draait om de dood van de patriarch van een excentrieke, strijdlustige familie. Een detective onderzoekt de zaak en komt erachter dat er meer aan de hand is dan het lijkt. Met Evans als een van de verdachten. Binnenkort een Netflix-franchise, met meerdere sequels in de planning.

IMDB-score: 7.9

Te zien op: Pathé Thuis

3. The Avengers (2012)

Joss Whedon leverde met The Avengers een iconisch stukje filmgeschiedenis op: de Avengers kwamen voor het eerst samen op het witte doek. Ze moesten leren vechten als een team om de gestoorde Loki en zijn buitenaardse leger te stoppen. Het is slechts tien jaar geleden, al voelt het als een compleet ander tijdperk.

IMDB-score: 8.0

Te zien op: Disney+

2. Avengers: Infinity War (2018)

Tja, het zat er een beetje aan te komen: de top drie allerbeste films met Chris Evans volgens IMDb bestaat inderdaad compleet uit Marvel-films. Met zijn allerlaatste twee films als Captain America als hoogtepunt. Toepasselijk! In Infinity War, het eerste deel van het tweeluik, doen Captain America en een enorme lading andere superhelden er alles aan om Thanos tegen te houden. Het complete universum staat op het spel.

IMDB-score: 8.4

Te zien op: Disney+

1. Avengers: Endgame (2019)

De Avengers zijn terug in Avengers: Endgame, de spannende conclusie van het epische Infinity Saga. Na de verwoestende gebeurtenissen van Avengers: Infinity War is het universum verwoest. Met de hulp van resterende bondgenoten verzamelen de Avengers zich opnieuw om de acties van Thanos om te keren en het evenwicht in het universum te herstellen. Een epische finale van een ongekende carrière als Captain America. Well done, Chris Evans.

IMDB-score: 8.4

Te zien op: Disney+

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.