Dennis Mons
Dennis Mons Films & Series 14 jul 2022
Leestijd: 4 minuten

Interview | Chris Evans: ‘Ik ben geen muisje meer, maar een leeuw’

Voor de release van The Gray Man op Netflix kregen we de mogelijkheid om drie filmsterren van formaat te spreken. We gingen even zitten met Ryan Gosling, Ana de Armas en Chris Evans.

Netflix heeft met behulp van deze drie enorme sterren, maar ook met Billy Bob Thornton en nog een aantal sterren, een fantastische actiefilm geproduceerd. Saillant detail: de film is geregisseerd door Anthony en Joe Russo die ook Captain America: Civil War maakten en de Avengers Infinity Saga nog afronden. Beetje name droppen kan geen kwaad, toch?

Op de klok

De junket, zoals men dat noemt, werd gedaan op Zoom. Ooit werd je daarvoor naar Los Angeles of New York gevlogen. Die tijden zijn (nogal terecht) veranderd. Nu krijgen we een handjevol minuten met de drie acteurs. En dat is oké. Onze beleefdheid hielp wat dat betreft niet. Dat kostte dure minuten. C’est la vie.

The Gray Man Netflix
“Dude, je bent al een minuut kwijt.” (Afbeelding: Netflix)

Hoi, hoe gaat het met jullie? Worden jullie al een beetje gek met die timer en korte interviews?

Chris Evans : “Een beetje. Het is ook kort, en als je zo langer door blijft praten, is het afgelopen. Je hebt nog drie minuten, haha.”

Oké, paniek! Ik val dan met de deur in huis. Ana, hoe was het voor jou als actrice uit Cuba om ‘ineens’ een enorme ster in Hollywood te worden. Zo speelde je in Blade Runner 2049, James Bond: No Time to Die en nu dus in The Gray Man.

Ana de Armas: “Het voelt nog steeds een beetje gek. Het was nooit een groter plan. Ik heb er hard voor moeten werken. Het gebeurde niet zomaar, ik ben wel actief bezig geweest om goede filmmakers en regisseurs te vinden.”

Zou je dan weer óók Spaanstalige films maken?

Ana de Armas: “Ja, absoluut. Als je toevallig iemand kent die een actrice nodig heeft, laat het vooral even weten.”

De transformatie van Chris Evans van held naar schurk

Vraagje aan Chris. Je speelde heel veel Mr. Wholesome-rollen, zoals Captain America en recent Buzz Lightyear. Is het spelen van een nasty bad guy een uitlaatklep voor je?

Chris Evans: “Jazeker, dat is het mooie van dit werk. Je speelt voor lange tijd Captain America, die een goed persoon is, en nogal conservatief. Lloyd Hansen is daarentegen geen muisje. Hij is een leeuw.”

Ryan, hoe was het voor jou om deze rol te pakken? Je speelde veel verschillende rollen, in La La Land, The First Man, en toen werd het ineens stil voor zo’n vier jaar. Waarom die pauze?

Ryan Gosling: “Kinderen, man. Ik moest gewoon helpen in huis. Maar na vier jaar had ik ook zoiets van ‘ik heb kinderen, man. Ik moet weer aan de slag’.”

Waarom The Gray Man en andere rollen

Ryan, je rollen lijken eclectisch gekozen. Maar je schittert in vrijwel elke film. Wat is je gedachtegang om bepaalde rollen te spelen?

Ryan Gosling: “Ik ben iemand die de Marie Kondō-filosofie hoog heeft staan. Als je ergens plezier van krijgt, dan moet je het gewoon doen.”

Op één of andere manier speel je ook vaak rollen waarin je zeer weinig praat. Is dat prettiger voor je?

Ryan Gosling: “Het komt weer neer op de Marie Kondō-stijl. Als een bepaalde zin je niet blij maakt, spreek je die niet uit. Behoud gewoon de zinnen die wél goed zijn.”

Je hebt al eens met Ana gewerkt voor Bladerunner 2049. Hoe was het om weer met haar te werken?

Ryan Gosling: “De laatste keer dat we samenwerkten was ze een hologram en ik een robot. Het was zo fijn om samen te werken voor The Gray Man als, nou ja, mensen.”

Blade Runner Ana de Armas Netflix
Ana de Armas en Ryan Gosling in Blade Runner 2049 (Afbeelding: Warner Bros.)

Daarnaast hebben jullie een groot deel van de wereld gesloopt in The Gray Man. Het was voornamelijk Europa en al helemaal Praag. Heb je daarvan genoten?

Ryan Gosling: “We hebben alle steden intact gelaten natuurlijk. Het was wel bizar dat ze een plein binnen het plein hadden gebouwd in het centrum van Praag voor de film.”

Jullie zijn de hele wereld over gereisd voor The Gray Man. Wat was je favoriete locatie?

Ryan Gosling: “Dat is echt moeilijk te zeggen. We hebben bijvoorbeeld geschoten in Shangdi. Dat was verbluffend en mooi. Maar ook Praag was prachtig en er was een hoop energie daar.”

Maar als… (PR-persoon duikt erin)… Eén laatste vraag? Nope? … Nope.

Ryan Gosling: “She runs a tight ship.”

En op zwart scherm. Thanks though buddy.

Het was fijn om even te kletsen over The Gray Man met Ana de Armas, Chris Evans en Ryan Gosling. Zeker ook vanwege het feit dat dit een van de fijnste actiefilms is van dit jaar. Een absolute aanrader. Check hier onze review.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.