Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 14 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

LOUIS staat op Pathé Thuis: we geven 10 kijkcodes cadeau

De documentaire over Louis van Gaal is vanaf vandaag te zien op Pathé Thuis. En met een beetje geluk kun je die gratis kijken, want we geven tien kijkcodes cadeau.

Hier op de redactie zijn we groot fan van Louis van Gaal en genieten we van iedere seconde dat hij bondscoach in. De persconferenties zijn om van te smullen, op voetbalvlak klopt alles. Het schoolvoorbeeld van een geniale gek. We willen ook nog helemaal niet denken aan de grijze periode die eraan zit te komen onder zijn opvolger Ronald Koeman, als die überhaupt in tussentijd niet al een andere trein voorbij ziet komen. Maar we dwalen af. Terug naar de documentaire op Pathé Thuis.

LOUIS op Pathé Thuis

Het WK 2022 in Qatar wordt het laatste kunstje van Louis van Gaal. Dit moet de kers worden op een al goed gevulde taart. Als voetballer zag de geboren Amsterdammer het spel al goed, maar hij was te traag voor de echte top. Het grootste gedeelte van zijn carrière speelde hij bij Sparta.

Maar we kennen Louis van Gaal natuurlijk vooral als de geniale trainer, die al zijn hele carrière zo heerlijk tekeer gaat tegen de pers. De man die met Ajax in 1995 de Champions League won en kampioen werd met FC Barcelona. De bondscoach die zich met een lichting vol vedettes niet wist te plaatsen voor het WK 2002 in Zuid-Korea en Japan. De bondscoach die met een matige selectie derde werd op het WK 2014 in Brazilië. En dan vergeten we nog bijna de landstitels bij AZ en Bayern München. Zo kunnen we nog even doorgaan, en hopelijk wordt er nog één titel aan zijn palmares toegevoegd.

Zo kom je aan kijkcodes voor de documentaire

De documentaire wordt door de makers omschreven als een uniek portret over de ontwikkeling van Louis van Gaal. “De totale mens achter een ongekend voetbalfenomeen.” Hij wordt geïnterviewd door spelers met wie hij gewerkt heeft, je volgt hem in Portugal, waar hij tegenwoordig leeft, en verwacht ook veel beelden die nog nooit eerder zijn vertoond. Voor een paar euro kijk je de documentaire op Pathé Thuis. Maar wij geven dus ook kijkcodes weg.

Hoe krijg je die? Volg ons op Instagram (mocht je dat niet al doen) en stuur ons een DM. Bespaar ons de epistels, je interesse tonen is genoeg. Vervolgens is het een loterij, en over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd. We trekken de lootjes in het weekend, dus je hebt nog even om te reageren.

Check ook de documentaire PELÉ, die niet op Pathé Thuis, maar op Netflix te zien is.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.