Alrik de Jong
Alrik de Jong Televisie 17 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Watertanden: Louis van Gaal spreekt Nederland live toe in persconferentie

Een keer geen landelijke persconferentie met Mark Rutte en Hugo de Jonge, maar eentje die er echt toe doet. Niemand minder dan zijne koninklijke hoogheid Louis van Gaal wordt vanmiddag gepresenteerd als bondscoach van het Nederlands Elftal. De meestercoach spreekt ons land live toe. Heerlijk.

👀 Scrol in dit artikel naar beneden voor de livestream op YouTube.

De depressieve maanden onder Frank de Boer en het mislukte EK liggen achter ons, er is weer hoop voor Oranje. Na lange onderhandelingen over een omvangrijk eisenpakket is Louis van Gaal klaar om Nederland dan eindelijk wereldkampioen te maken. Eerst moet er nog even afgerekend worden met Noorwegen en Turkije, maar ook op korte termijn liggen de plannen allang klaar. En de nieuwe bondscoach is duidelijk: die worden uitgevoerd door spelers met wedstrijdritme en vorm. Zo ontbreekt EK-smaakmaker Denzel Dumfries in de voorselectie, omdat die tijdens de transferperiode geen wedstrijden heeft gespeeld.

Persconferentie Louis van Gaal live te volgen

Maar dat is vandaag allemaal bijzaak. Er komt een live persconferentie aan waar heel voetbalminnend Nederland al wekenlang watertandend op heeft zitten wachten. Alweer vijf seizoenen lang moet de voetbalwereld het doen zonder Louis van Gaal, en dan wordt het op een gegeven moment wel heel erg saai.

Vanaf vandaag kunnen we weer juichen, al zal Louis van Gaal nu ongetwijfeld weer andere retoriek toepassen dan in zijn vorige ambtstermijn als bondscoach. De persconferentie begint om 15.00 uur in Zeist en is live te volgen via de NOS en op YouTube via OnsOranje.

Wat kun je verwachten?

Wees gerust, Louis van Gaal gaat het niet over corona hebben, een woord dat je tegenwoordig misschien niet meer los kunt zien van het fenomeen persconferentie. Ook gaat hij het kabinet niet samenstellen, al is hij wel beschikbaar als formateur.

Verwacht vooral veel domme vragen van journalisten, onnavolgbare antwoorden van Louis van Gaal en een gênante bijrol voor Nico-Jan Hoogma, directeur topvoetbal bij de KNVB. Verder worden ook de assistenten Danny Blind, Henk Fraser en Frans Hoek geïntroduceerd tijdens de live persconferentie. En na de tijd volgt er een analyse met de hoogtepunten op Manners.nl. Simpelweg omdat we hier op de redactie fan zijn van deze geniale gek.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.