Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 14 jul 2022
Leestijd: 3 minuten

Quentin Tarantino onthult eerste film van 2-jarige zoontje

Zoek je een film om met je kind te kijken? Dan heeft Quentin Tarantino een opvallende tip voor je. Eentje die de Pulp Fiction-regisseur zelf ook niet aan zag komen.

Dat een regisseur als Quentin Tarantino zelf ook een groot filmliefhebber is, ligt voor de hand. Met films als Once Upon a Time in Hollywood en The Hateful Eight putte hij immers rijkelijk uit de filmgeschiedenis. De beste man kent zijn klassiekers.

Quentin Tarantino gaat los

De ene regisseur gaat echter net wat verder dan de ander. Tarantino stak zijn miljoenen de afgelopen jaren namelijk niet alleen in villa’s, auto’s en andere populaire investeringen van de Hollywood-elite.

Diezelfde filmgeschiedenis die de 59-jarige regisseur zo inspireerde, wil hij namelijk ook in stand houden. Hij nam twee prestigieuze bioscopen over: het Vista Theatre en het New Beverly Cinema in Los Angeles. Twee historische locaties, die hij uitgebreid heeft laten restaureren.

Het aanbod? Je kunt er vooral oudere films checken, klassiekers, die stuk voor stuk ook echt op film zijn opgenomen. Tarantino blijft een purist.

Kersverse vader

En een vader. Samen met zangers, model en actrice Daniella Tarantino heeft de Pulp Fiction-regisseur de afgelopen jaren twee kinderen gekregen. Leo, een zoontje dat nu 2 jaar oud is, en een pasgeboren dochter waarvan de naam nog niet bekend is gemaakt.

Kill Bill en Django Unchained zijn nou niet bepaald kinderfilms. Tarantino zal bijna 80 jaar zijn tegen de tijd dat zijn kinderen officieel zijn werk mogen kijken. In de tussentijd zal ook de regisseur dus net zoals elke andere ouder uit het uitgebreide aanbod van kinderfilms moeten putten.

Despicable Me 2, de eerste film van zijn zoontje

En wat is dan de film die je als Oscar-winnaar uitkiest voor dat bijzondere moment, de allereerste film die je ooit samen met je zoon gaat kijken? Het antwoord is… Despicable Me 2. Ja, de film met de Minions, in het Nederlands bekend als Verschrikkelijke Ikke 2. Zelfs Tarantino ontkomt niet aan de megafranchise.

Dat heeft de regisseur onlangs onthuld tegenover filmblad Empire, tijdens zijn promotierondje voor The Video Archives Podcast, een podcast die op 19 juli uitkomt. Het concept van de podcast is simpel: Tarantino en zijn vriend en mede-filmmaker Roger Avary bespreken elke aflevering hun favoriete films. En niet zomaar films: oude videobanden die ze verkochten toen ze samen in een videotheek werkten.

Foutje

Maar goed, terug naar Despicable Me. Tarantino zorgde er per ongeluk voor dat Despicable Me 2 de eerste echte film van zijn zoontje werd.

”Mijn zoon is vrij jong, dus hij heeft eigenlijk nog maar één film gezien. Ik dacht dat ik een Minions-cartoon aanzette, maar toen realiseerde ik dat het om Despicable Me Part 2 ging. Hij leek geïnteresseerd te zijn aan het begin, dus ik dacht, ‘okay, blijkbaar gaan we Despicable Me Part 2 kijken.’ Hij stond op en ging achter de bank staan, maar hij bleef wel doorkijken. We hebben voor 20 minuten gekeken, tot het tijd was om naar het park te gaan, en de volgende dag hebben we nog eens 15 minuten gekeken. Op die manier hebben we na een week, in kleine stukjes, Leo’s eerste film ooit gekeken: Despicable Me Part 2.”

Aanraders in podcast

Niet de film die we hadden verwacht, maar hé, wees niet getreurd: voor de echte verborgen parels kun je dus binnenkort de nieuwe podcast van Tarantino checken.

The Video Archives Podcast check je vanaf 19 juli via je favoriete podcast-app. Meer trek in Verschrikkelijke Ikke 2? Dan zul je de portemonnee moeten trekken, want op het moment van schrijven is de film in Nederland niet via een streamingdienst te streamen.

🔥Check ook de lijst met Quentin Tarantino’s favoriete films aller tijden.

Empire

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.