Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 18 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Quentin Tarantino schrapt zijn laatste film: wat nu?

Sorry Brad Pitt, sorry Tarantino-fans: de Pulp Fiction-regisseur ziet toch af van zijn allerlaatste film, The Movie Critic. De tiende en daarmee laatste Tarantino laat nog langer op zich wachten.

Quentin Tarantino is er al jaren duidelijk over; na tien films stopt hij ermee. Boeken schrijven, podcasts volpraten, bioscoopmagnaat spelen en misschien zelfs televisieseries produceren is prima, maar wat speelfilms betreft hebben we nog maar één echte Tarantino tegoed.

De laatste film van Quentin Tarantino

Once Upon a Time in Hollywood was namelijk zijn negende. Die film kwam nog voor de pandemie uit, in 2019, dus fans zitten al even te wachten op wat hopelijk een waardige afsluiter van een nu al iconisch oeuvre gaat worden. We weten dankzij interviews ook al een tijdje wat de laatste film van Quentin Tarantino gaat worden. Niet een Star Trek-film, zoals het even leek, maar een speelfilm genaamd The Movie Critic.

Met Brad Pitt in de hoofdrol en met Sony als geldschieter. In Cannes gaf de Pulp Fiction-regisseur aan dat de film zich afspeelde in het Californië van 1977, en dat het “gebaseerd is op een man die echt geleefd heeft, maar nooit echt beroemd is geweest, en hij schreef filmrecensies voor een pornoblaadje”. Althans, dat was het plan. Ondanks dat eerder deze week nog geruchten de ronde deden dat het project later dit jaar eindelijk begint met filmen, weet het gereputeerde online magazine Deadline nu te melden dat Tarantino namelijk van het project afziet. The Movie Critic is no more.

The Movie Critic is geschrapt

Bronnen dicht bij de regisseur zeggen dat hij van gedachten is veranderd en teruggaat naar de tekentafel om uit te zoeken wat de uiteindelijke film zal worden. Oftewel: het lange wachten zal nog een stuk langer gaan duren, nu Tarantino weer middenin het ontwikkelingsproces zit. Geef ‘m ook eens ongelijk: de beste man heeft één kans om een waardige strik om zijn oeuvre te doen. Dan wil je niet overhaast stappen zetten.

quentin tarantino, laatste film, eerste serie, kill bill 3, acht afleveringen
(Afbeelding: Leica)

Het is overigens niet de eerste keer dat Quentin Tarantino rigoureus vergevorderde plannen schrapt. The Hateful Eight werd aanvankelijk ook meteen door de regisseur gecanceld toen het script voor de film was uitgelekt. Uiteindelijk besloot Tarantino de draad toen weer op te pakken, iets wat bij The Movie Critic waarschijnlijk niet zal gaan gebeuren. Die film is voorbestemd om in de toekomst het onderwerp te worden van tig YouTube-video’s over beroemde geschrapte Hollywood-producties.

Geduld hebben en zoethouder

Wat de beste man dan wél gaat doen blijft voorlopig een mysterie. Er zijn in ieder geval genoeg opties, als je afgaat op de tientallen interviews die Tarantino de afgelopen jaren heeft gegeven. In de tussentijd moeten we maar bij Guy Ritchie aankloppen voor een spectaculaire nieuwe film vol kleurrijke taal, larger than life personages en een opvallende soundtrack.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.