Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 23 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Pamela Anderson laakt Disney+: ‘Misbruik van me gemaakt’

Pamela Anderson heeft in een interview haar licht laten schijnen op Pam & Tommy, een serie van Hulu/Disney+. “Het voelt alsof er misbruik van me is gemaakt.”

Pam & Tommy is een serie waarin de gelekte sekstape van Pamela Anderson en haar toenmalige partner Tommy Lee centraal staat. Het stel maakte de beelden destijds tijdens een huwelijksreis, maar de VHS (videoband) werd publiek bezit dankzij een elektricien. Nu is de hele zaak opnieuw publiek bezit, maar dan in de vorm van een serie.

Pamela Anderson boos op Disney+/Hulu

De serie van Disney+ en Hulu mag dan over Pamela Anderson gaan, er is volgens haar helemaal geen contact met haar opgenomen. “Ik voel me gekwetst”, zegt ze daarover tegen The Guardian. “Het voelt alsof er weer iets van me is gestolen.”

lily james, pamela anderson, pam & tommy, disney+
Lily James als Pamela Anderson (Afbeelding: Disney+ / Hulu)

De hoofdrollen in Pam & Tommy worden gespeeld door Lily James (Pamela Anderson) en Sebastian Stan (Tommy Lee). In tegenstelling tot Disney+ nam de actrice die haar speelt wel contact op. “Lily James schreef me een brief en vertelde dat ze me wilde eren. Het is niet haar schuld; acteren is haar beroep.”

Van Pam & Tommy naar A Love Story

In een eerder interview deze maand met The New York Times ging ze voor het eerst in op Pam & Tommy. “Ik kijk er niet naar. Maar toen ik het hoorde, dacht ik: serieus, gaan ze dit nu nog eens kapitaliseren?”

Pam & Tommy is te streamen op Disney+, maar op Netflix vertelt Pamela Anderson vanaf 31 januari haar eigen eerlijke verhaal in de nieuwe documentaire Pamela, A Love Story. Aan de hand van persoonlijke video’s en dagboeken praat de 55-jarige actrice over haar opkomst, onstuimige romances en toch ook weer dat sekstapeschandaal. Eerder vandaag kwam ze ook al in het nieuws met een beschuldiging richting acteur Tim Allen, die zijn geslachtsdeel zou hebben laten zien. Aan reuring voor haar nieuwe docu geen gebrek.

Check ook deze recente horrorfilm waarin Pamela Anderson een rol heeft, gebaseerd op OnlyFans.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.