Michiel Hekkens
Michiel Hekkens Eten & Drinken 27 feb 2024
Leestijd: 3 minuten

Top 3 wijn in aanbieding bij Albert Heijn volgens Vivino in week 9

Albert Heijn heeft deze week twee prijswinnende witte wijnen in de aanbieding en een niet te onderschatten Shiraz. Manners zet ze voor je in een top drie, met behulp van zowel beoordelingen van Vivino als de Grote Hamersma.

Deze week valt de rode wijn in de aanbieding bij Albert Heijn lichtjes tegen. Er is alleen een Shiraz die hoge ogen scoort. Daarnaast zijn er gelukkig ook twee goede flessen witte wijn met korting verkrijgbaar. Lekker met kip uit de oven, een romige pasta of − dit gaat ondergetekende straks bij zijn vriendin pitchen − een kaasfondue.

Beste wijn in aanbieding bij Albert Heijn

Met de app Vivino in onze linkerhand en de laatste editie van de Grote Hamersma in de rechter, onderwerpen we ook deze week de wijn in de aanbieding bij Albert Heijn aan een kritische blik. De rode wijn is deze week maar zozo, maar onder de witte wijn bevinden zich twee prijswinnaars. We zetten ze voor je in een top drie.

Ter verduidelijking: Vivino geeft een score op een schaal van 5, de Grote Hamersma geeft een rapportcijfer op een schaal van 10.

1. Puklavec & Friends Sauvignon Blanc – Pinot Grigio

Supermarkt: Albert Heijn
Prijs: van 6,49 euro voor 4,99 euro
Vivino-score: 3.8 uit 5
Grote Hamersma-beoordeling: 8.5

Deze Sloveense witte wijn is licht, fris en droog. Hij smaakt het lekkerst bij een salade of vis. Puklavec & Friends krijgt elk jaar goede cijfers in de Grote Hamersma, maar de lichting van 2023 is nóg net een beetje beter. Hij krijgt een kwart puntje meer dan de vorige jaargang. ‘Erg smakelijk dit jaar,’ zegt Hamersma.

De 8.057 wijnliefhebbers op Vivino zijn het hiermee eens, want ze beoordelen Puklavec & Friends met een voor Vivino-begrippen hoog cijfer van 3.8 (op een schaal van 5).

2. Mastri Vernacoli Pinot Grigio

Supermarkt: Albert Heijn
Prijs: van 7,49 euro voor 5,99 euro
Vivino-score: 3.6
Grote Hamersma-beoordeling: 8.5

Deze Pinot Grigio komt uit Trentino en smaakt fris, fruitig maar ook een beetje kruidig. Een prima wijn (net als veel andere Pinot Grigio’s) voor een kaasfondue.

Hamersma geeft een 8,5 en zegt het mooi: ‘Waar menige in het zuiden opgevoede druifgenoot nog weleens weeïg wil uitwaaieren blijft de Mastri de zuren meester.’ Op Vivino is men iets zuiniger. Hier scoort de Mastri Vernacoli een 3,6.

3. Camden Park Shiraz

Supermarkt: Albert Heijn
Prijs: van 5,49 euro voor 4,19 euro
Vivino-score: 3,7
Grote Hamersma-beoordeling: 8

Ben je meer een rode wijn-drinker? Dan is deze Shiraz de beste keus als je in de Albert Heijn staat. Deze Camden Park Shiraz eet je volgens de makers met een goed stuk vlees, het liefst dat van een rund. Vandaar dat er een uit de kluiten gewassen sier op het label staat.

Hamersma vindt hem lekker vlezig en geeft een 8. Ook de Vivino-gebruikers zijn met een gemiddelde van 3,7 positief.

Besluiteloos voor het wijnrek? Vivino biedt uitkomst

Dralend voor het wijnrek, op zoek naar een lekkere fles, is Vivino een goed hulpmiddel. Er is een app, maar je kunt ook gewoon de naam van de wijn + Vivino googelen. De beoordeling op een schaal van 5 is een goede graadmeter, ook volgens kenners.

Niet alleen lekker, maar ook gezond?

De Fransen hebben een gezonder hart dan de inwoners van veel omringende landen. Komt dit door de wijn die ze drinken? We schreven er een artikel over.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.