Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 27 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Sneakers van de dag: Bob Marley x Adidas SL 72

Adidas eert reggaelegende Bob Marley dit jaar op een remake van zijn favoriete sneakers van weleer. Check de eerste beelden van de SL 72 in rastakleuren, die in de zomer van 2024 uitkomt.

Nieuwe dag, nieuwe sneakers. Er komen zoveel nieuwe schoenen uit, dat we iedere werkdag een recent uitgekomen paar uitlichten. Vandaag een paar waarop je nog even moet wachten. Don’t Worry About A Thing, ze komen volgens Complex in de zomer van 2024 uit. En we verklappen je vast dat deze schoenen als zoete wietjoints over de toonbank vliegen.

Bob Marley x Adidas SL 72

Ofschoon Bob Marley en Adidas altijd een innige band met elkaar hebben gehad, kwam er nooit een officiële collab tussen beide iconen. Wel kwam Ajax met een stijlvolle ode aan zijn nummer Three Little Birds, dat nog altijd in de Amsterdam Arena gezongen wordt, al wordt het refrein daar met de dag ongeloofwaardiger. Maar we dwalen af.

Bob Marley x adidas SL 72
(Afbeelding: Adidas)

De Adidas SL 72 is een model dat in verschillende kleurcombinaties werd versleten door Bob Marley. Volstrekt logisch dus dat er voor een remake van deze sneakers is gekozen, uitgevoerd in een variatie op de rastakleuren rood (het bloedvergieten tijdens de slavernij), geel (rijkdom), groen (vruchtbaarheid) en zwart (huid). Zuri Marley, de kleindochter van de Jamaicaanse muzikant, ontving het eerste paar en deelde een filmpje op TikTok.

Eerbetoon op favoriete sneakers

Bob Marley zelf is in Adidas-stijl te zien op het iconische tongplaatje van de sneakers. En op de zijkant van de hiel staat in het goud zijn handtekening geschreven. Wanneer de betreffende SL 72 exact uitkomt, is nog niet bekend. Wel kun je er vergif op innemen dat de releasedatum ergens in de zomer van 2024 is.

Check naast Bob Marley ook deze 21 beroemdheden en hun favoriete sneakers. Eindigen we met het favoriete groenvoer van de reggaelegende uit Jamaica: ontdek de invloed van wiet op je seksleven volgens onderzoek van Stanford University.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.