Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Gezondheid 12 apr 2021
Leestijd: 3 minuten

Netflix & Drill: 7 bodyweight-oefeningen om tv-kijkend te doen

Soms wéét je dat het beter is om te sporten, maar wint Netflix het toch. Geen zorgen, de onderstaande bodyweight-oefeningen om thuis je benen te trainen, kun je gewoon uitvoeren terwijl je naar Netflix kijkt.

De onderstaande oefeningen vormen samen een beentraining waar je binnen een half uur mee klaar bent. Precies even lang als een aflevering van de nieuwe Netflix-serie Sky Rojo, om maar een voorbeeld te noemen.

Vanaf nu combineer je trainen met Netflix kijken en dat maakt het trainen toch net iets leuker. Check ook deze workout van Cristiano Ronaldo, die je thuis kunt doen.

Benen trainen tijdens Netflix: 7 bodyweight-oefeningen

1. Bulgarian split squat

Verkijk je niet op deze oefening, want binnen de kortste keren staan jouw quadriceps in vuur en vlam en dat is precies wat de bedoeling is. De Bulgarian split squat kan je perfect doen tijdens het Netflixen want je kunt de hele tijd gewoon naar voren kijken.

Je staat bij de Bulgarian split squat ongeveer een meter voor de bank. Je zet één voet tegen de bank aan, en buigt de knie van je andere been tot een hoek van ongeveer 90 graden. Herhaal tot je niet meer kunt, en wissel dan van been.

2. Box squats

Het verschil tussen de gewone squat en de box squat? De laatstgenoemde bodyweight-oefening kun je gemakkelijk doen terwijl je naar de tv kijkt, want telkens als je op het diepste punt van je squat zit kan je even op de bank zitten. Je maakt de squat hiermee zwaarder, omdat je vanuit een stilstaande positie omhoog moet komen. Dit kan, in tegenstelling tot de video, dus ook zonder extra gewichten.

Als je squats beter onder controle wilt krijgen, raden we je aan om dit artikel met tips goed door te nemen.

3. Wall sit

Een wall sit is een simpele, maar effectieve bodyweight-oefening om je quadriceps helemaal uit te putten. Het enige wat je hiervoor nodig hebt, is een muur waar je tegenaan kunt staan.

Buig jouw benen in 90 graden, alsof je een squat doet, en laat jouw rug tegen de muur rusten. Houd dit zo lang mogelijk vol. Lukt het niet meer? Dan neem je een break van een minuut, en daarna ga je weer in dezelfde positie staan.

4. Lunges

Met lunges train je jouw quadriceps, hamstrings, billen en core. Deze bodyweight-oefening mag dus niet ontbreken in jouw trainingsschema en je kunt ‘m ook nog eens gemakkelijk doen terwijl je Netflix kijkt. Gaan de normale lunges je vervelen? Maak het thuis trainen spannender en wissel af met de side lunge.

5. Single leg hip thrust

Heb je nog energie voor één bodyweight-oefening tijdens die nieuwe aflevering op Netflix? Sluit je workout dan af met de single leg hip thrust. Bij deze oefening spreek je vooral de bilspieren en hamstrings aan. Tijdens deze oefening is het belangrijk dat je naar voren blijft kijken, dus verlies je tv-scherm vooral niet uit het oog.

De smaak van thuis trainen te pakken?

Als je de smaak te pakken hebt gekregen, raden we je zeker aan om ook de bodyweight-workout van Daniel Craig eens te doen. Resultaat gegarandeerd. Voor brede armen probeer je ook deze triceps-oefeningen voor thuis.

7 true crime documentaires op Netflix die je gezien moet hebben

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.