Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 10 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

LEGO brengt iconische Batman-helm terug met gloednieuwe retro-set

Maak kennis met een gloednieuwe must-have voor Batman-fans. LEGO heeft namelijk het iconische masker van Adam West uit de jaren zestig omgetoverd tot een set.

LEGO heeft als geen ander door dat volwassenen door de pandemie massaal aan het bouwen zijn geslagen. Het aantal nieuwe sets voor een volwassen doelgroep schoot de afgelopen tijd door het dak. Van Technic-racemonsters waar je dagen mee zoet bent tot stukjes kunst die linea recta naar een museum kunnen.

LEGO-helmen

Geen kinderspel dus. Helaas zijn dergelijke gedetailleerde modellen vaak peperduur. Tof, maar duur. Daarom zijn wij vooral fan van de helmen-serie van de Deense speelgoedfabrikant. Dat klinkt stoffig, maar niks is minder waar. Van Darth Vader en Boba Fett tot Venom: LEGO heeft een recente serie aan bustes en helmen, gebaseerd op grote franchises.

Het idee is simpel: je bouwt de helm van bijvoorbeeld Boba Fett uit Star Wars na. Vol iconische details, en direct herkenbaar. Vervolgens kun je het compacte geheel middels een sokkel, met naamplaatje, tentoonstellen. Alsof het een stukje kunst betreft, maar dan van je favoriete filmfranchise.

In die reeks kun je al een aantal maanden een Batman-masker bemachtigen. Maar ja, dat is de Caped Crusader van Ben Affleck. De Batman die je kent van Batman v Superman: Dawn of Justice en Justice League. LEGO gaat nu middels een gloednieuwe set verder terug in de rijke geschiedenis van het personage.

Adam West als Batman

Misschien denk je bij Batman meteen aan Michael Keaton, of George Clooney. Maar de decennia voor zij de superheld speelden was er maar één echte Batman. Dan hebben we het over de versie van Adam West, die in de jaren zestig 120 afleveringen lang het DC-icoon speelde.

Zijn Bat-masker valt meteen op. In tegenstelling tot praktisch elke andere versie was de cowl van Adam West namelijk felblauw. Tevens is de helm voorzien van getekende wenkbrauwen. Vraag ons niet waarom, maar het levert wel een ondertussen ronduit iconisch outfit op dat je direct herkent:

LEGO brengt iconische Batman-helm terug met gloednieuwe retro-set
🦇 (Afbeelding: LEGO)

1 oktober

Dat had de Deense speelgoedfabrikant ook door. Het resulterende ‘Klassieke tv-serie Batman™ masker’, zoals LEGO het vrij droog noemt, is vanaf 1 oktober te koop. Het prijskaartje bedraagt 59,99 euro, waarmee de set iets goedkoper is dan bijvoorbeeld de Stormtrooper-helm.

Daarvoor krijg je 372 steentjes, waarmee je een 19 centimeter hoge replica van het Batman-masker bouwt. Vervolgens heb je een stukje popcultuur-kunst dat je vol trots ergens in je huis neer kunt zetten. Kun je niet wachten op 1 oktober? Dan kun je voor iets meer nu al het modernere Batman-masker aanschaffen.

Recordbreker: LEGO’s grootste set ooit is nu beschikbaar

LEGO brengt iconische Batman-helm terug met gloednieuwe retro-set
🦇 (Afbeelding: LEGO)
LEGO brengt iconische Batman-helm terug met gloednieuwe retro-set
🦇 (Afbeelding: LEGO)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.