Alrik de Jong
Alrik de Jong Gezondheid 10 jun 2021
Leestijd: 1 minuut

Het eerste eetbare mondkapje komt uit Japan en heeft de test doorstaan

Het heeft nog best lang geduurd, maar ‘s werelds eerste eetbare mondkapje is een feit. Uiteraard komt de bizarre uitvinding uit Japan, en het masker is meer dan een halfbakken beschermlaag. De Mask Pan (broodmasker) blijkt minstens even goed te werken als de reguliere mondkapjes die je in de winkel koopt.

In het afgelopen anderhalf jaar is er door alles en iedereen gewerkt aan het ultieme mondkapje. Van sportmaksers tot biologisch afbreekbare gezichtsmaskers die in de aarde verdwijnen, alles is voorbij gekomen.

Mask Pan: ‘s werelds eerste eetbare mondkapje

Van het biologisch afbreekbare masker is het een klein bruggetje naar de Mask Pan. Die verdwijnt niet in de aarde, maar in je mond. Het mondkapje is gemaakt van meloenbrood, een type brood zonder meloen erin. De naam van dit zoete zachte brood is vermoedelijk afkomstig van de kriskraslaag bovenop, die doet denken aan een in blokjes gesneden meloen. Maar we dwalen af.

Het eetbare mondkapje is geproduceerd door Goku no Kimochi The Labo, in samenwerking met meloenbroodketen Melon de Melon. Nu denk jij natuurlijk dat dit een grote grap is, maar het tegendeel is waar.

Officieel getest in japan: geen halfbakken troep

Het eetbare mondkapje is officieel getest door het Unitika Garmentec Research Institute, een instituut dat is gespecialiseerd in de evaluatie van gezichtsmaskers. Na een visualisatietest voor spatpreventie blijkt dat de Mask Pan “even goed, zo niet beter beschermt” als het kapje dat je gewend bent. Dit is volgens het instituut te danken aan de “hoge dichtheid aan vezels” in het meloenbrood.

eerste eetbare mondkapje, japan, test
(Afbeelding: The Labo)

Je koopt het eetbare mondkapje in Japan voor 1.800 yen (omgerekend 13,50 euro). In Nederland is het masker niet verkrijgbaar, maar we zouden zeggen: Nederlandse ondernemers, sta op. Deze mondkapjes gaan als zoete broodjes over de toonbank.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.