Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 10 jun 2021
Leestijd: 3 minuten

Hoge woord is eruit: Elizabeth Olsen heeft slecht nieuws voor fans WandaVision

Elizabeth Olsen bevestigt wat Marvel-fans al vreesden: WandaVision komt niet meer terug.

Marvel Studios was vanaf het begin al vrij duidelijk over de plannen voor Disney+. De series worden behandeld als miniseries, alsof het comics zijn.

Marvel kiest voor miniseries

Een verhaal vertellen dat op dat moment in het overkoepelende Marvel Cinematic Universe past, en weer verder met de volgende.

Geen shows die ellenlang doorgaan met talloze seizoenen. Niet voor niks vergeleken de makers van The Falcon and The Winter Soldier hun show al met een film. Het zijn eerder in afleveringen opgedeelde lange films dan echt series die jaren doorgaan. Zo worden ze aan de achterkant ook gefilmd.

WandaVision seizoen 2?

Toch genoten fans zo van WandaVision, de eerste Marvel-serie op Disney+, dat ze op meer hoopten. Het einde met de White Vision die vertrekt, de sitcom-opzet die nog lang niet begon te vervelen: er lag nog zoveel potentie voor meer seizoenen.

Met Ms. Marvel en What If? op de planning voor later dit jaar zal het daar voorlopig niet van komen. Maar ergens volgend jaar, wellicht? Vooralsnog was er geen enkele indicatie dat de huidige Marvel-series meer dan één seizoen zullen krijgen, en WandaVision-ster Elizabeth Olsen maakt nu helemaal een einde aan alle speculatie.

Robert Downey Jr. is terug als Iron Man in trailer Marvel-serie What If…?

Elizabeth Olsen brengt slecht nieuws

In Variety stond deze week een gesprek tussen Olsen en The Big Bang Theory-ster Kaley Cuoco. De twee actrices praatten over hun respectievelijke carrières. Één quote viel Marvel-fans direct op. Olsen legt namelijk uit dat zover zij weet haar show afgelopen is. Einde verhaal. Cuoco vroeg haar of er een tweede seizoen komt. Het antwoord van Olsen zegt genoeg: “Nee, nee. Het is zeker weten een limited series,” aldus de 32-jarige actrice.

Dat is in lijn met de unieke manier waarop Marvel Studios de series aanpakt. Marvel jaagt niet op de volgende The Walking Dead of Game of Thrones, series die tien jaar door kunnen gaan. Nee, het overkoepelende Marvel Cinematic Universe is hun Game of Thrones. Hun ellenlange serie. Je kunt een show als WandaVision bijna als een aflevering ervan zien.

Klein kansje?

Kijk, uiteindelijk is Kevin Feige de grote baas bij Marvel Studios. Als hij toch van gedachten verandert, dan kan er wellicht toch nog een tweede seizoen komen. Olsen geeft dat zelf ook toe: “Ik bedoel, dat is wat ik zeg. Ik weet het niet. Ik bedoel, met Marvel, zeg nooit nooit.” Die kans is echter nihil.

WandaVision is lastig om überhaupt op dezelfde manier voort te zetten. Wanda en Vision die opnieuw in een universum vol sitcoms belanden zou ongeloofwaardig zijn. Bovendien gaat Wanda’s verhaal verder in de nieuwe Doctor Strange-film die komende maart uitkomt.

Verhaal kan verder, maar elders

Nee, het verhaal van Wanda en Vision gaat gewoon verder, maar niet in WandaVision. Dan kun je eerder een andere Disney+-show met Wanda rekenen, met een gloednieuwe insteek en naam. Net zoals in de comics. Voorlopig is daar in ieder geval nog geen sprake van. Wordt vervolgd! Check hier de rest van het Variety-artikel, waarin Olsen haar ervaringen met het sitcom-genre deelt.

Nu op Disney+: Loki verslaat WandaVision op Rotten Tomatoes

Whitewashing: Marvel-baas geeft fout na vijf jaar eindelijk toe

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.