Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's & Motoren 10 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Bugatti onthult de Chiron Super Sport: langer, luxer en 1.600 pk

Bugatti brengt een nieuw topmodel op de markt: de Bugatti Chiron Super Sport. Het model heeft veel weg van de gelimiteerde Super Sport 300+, maar wordt door de Fransen hoger gepositioneerd.

Voor de goede orde: de 300+ is niet meer te koop. Van dat model zijn er slechts dertig exemplaren gemaakt, waarvan er één in Nederland rondrijdt. Maar die unieke Nederlander kun je nu overtreffen.

De Bugatti Chiron Super Sport is krankzinnig snel

De nieuwe Bugatti Chiron Super Sport heeft dezelfde motor aan boord als de 300+. De W16 met een slagvolume van 8 liter produceert 1.600 pk en 1.600 Nm koppel. Met dezelfde motor moet deze hypercar een nog hogere topsnelheid halen.

Bugatti Chiron Super Sport
(Afbeelding: Bugatti)

Doordat de achterzijde 25 centimeter verder uitsteekt is de aerodynamica nog meer geoptimaliseerd. In combinatie met nieuwe banden en motorische wijzigingen is een topsnelheid van rond de 500 kilometer per uur haalbaar. De auto is echter begrensd op 440 kilometer per uur. De Super Sport accelereert van 0 naar 200 kilometer per uur in 5,8 seconden en de cijfers grens van 300 passeert hij in 12,1 seconden.

Luxe afwerking

Naast alle snelheid is er ook aandacht besteed aan luxe. Zo zit de auto vol leer van de hoogste kwaliteit en is het interieur afgewerkt met aluminium en carbon.

Bugatti Chiron Super Sport
(Afbeelding: Bugatti)

Ook aan de buitenkant is de hypercar strak afgewerkt. Hoewel elke plooiing, luchthapper of diffuser daadwerkelijk functioneel is, kun je deze Bugatti Chiron Super Sport alleen maar zien als een kunstwerk op wielen.

Bugatti Chiron Super Sport
(Afbeelding: Bugatti)

Met de grotere luchtinlaten aan de voorkant kijkt de Bugatti Chiron Super Sport strenger uit zijn ogen dan zijn voorganger. De boven elkaar geplaatste uitlaatstukken, lage kont en grote inklapbare spoiler maken het rijdende kunstwerk compleet.

Volgend jaar al op de markt

Bugatti vraagt voor de Chiron Super Sport 3,2 miljoen euro, exclusief btw en bpm. De eerste levering staat gepland voor begin 2022. Meer informatie over de hypercar lees je hier.

(Afbeelding: Bugatti)
Bugatti-Chiron-Super-Sport
(Afbeelding: Bugatti)

Bugatti komt met groot nieuws rond La Voiture Noire, de duurste auto ooit

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.