Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's & Motoren 20 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Bugatti komt met groot nieuws rond La Voiture Noire, de duurste auto ooit

Hypercarbouwer Bugatti deelt op Instagram ineens foto’s van de Bugatti La Voiture Noire en kondigt groot nieuws aan. Omcirkel 31 mei met een glanzend zwarte cirkel in je agenda.

De Bugatti La Voiture Noire is niet zomaar een auto. Het exemplaar werd in 2019 voor het eerst getoond op de Autoshow van Genève en werd tijdens de Concorso d’Eleganza uitgeroepen tot mooiste auto van de show.

Iemand is al in bezit van een Bugatti La Voiture Noire

Eerst zou de auto in een gelimiteerde oplage van één exemplaar worden geproduceerd, voor een speciale klant. Vermoedelijke komt er nu een tweede productieronde bij. Bugatti heeft in ieder geval Instagram volgezet met foto’s van de La Voiture Noire in Parijs.

Bugatti La Voiture Noire
(Afbeelding: Bugatti)

Met name het exterieur maakt fans van het Franse merk lyrisch. Het design is gebaseerd op de legendarische Bugatti 75 SC Atlantic, waarvan er slechts vier zijn gemaakt. Toch heeft de hypercar een nog extremer uiterlijk dan de elegante supercar uit de jaren 30.

Bugatti La Voiture Noire
(Afbeelding: Bugatti)

Evenals de klassieker kent de Bugatti La Voiture Noire zes grote uitlaatpijpen, alleen vullen die bij het nieuwe model de ruimte in een grote diffuser. Boven deze diffuser zie je een oplichtend logo van het automerk, met daarboven een LED-bar die de breedte van de auto accentueert. Ook de langgerekte neus ziet er bruut doch elegant uit.

Het vermogen van de duurste auto ooit

Maar niet alleen het uiterlijk verdient de schoonheidsprijs. Ook de aandrijflijn is iets waar veel autoliefhebbers nog niet eens van durven te dromen. De Bugatti La Voiture Noire heeft een 8.0 liter W16 aan boord die we kennen uit de Chiron. In deze auto levert die motor 1.500 pk en 1.600 Nm koppel. De Chiron sprint van 0 naar 100 kilometer per uur in 2,4 seconden en heeft een begrensde topsnelheid van 420 kilometer per uur.

Wat er precies gaat gebeuren rondom de duurste auto ooit verkocht (16,5 miljoen euro), is nog onbekend. Op 31 mei komt het merk naar buiten met het, naar eigen zeggen, grote nieuws.

Bizar: met deze 1.400-pk sterke hypercar mag je de openbare weg op

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.