Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's & Motoren 28 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Bizar: met deze 1.400-pk sterke hypercar mag je de openbare weg op

Scuderia Cameron Glickenhaus (SCG) is al jaren een spraakmakende autofabrikant. Het bedrijf laat nu weten een straatlegale versie van de 1.400-pk sterke 007 Le Mans hypercar te maken.

Een auto waarmee je over de openbare weg naar Le Mans mag, om daar vervolgens iedereen zoek te rijden. Een concept wat doet denken aan de Bentley Boys uit de vorige eeuw, maar dan op z’n Amerikaans.

(Nog) niet overal straatlegaal

Het plan van SCG is om de hypercar in Europa, de VS, het Midden-Oosten en Japan straatlegaal te maken, al verzekerd het bedrijf nu alleen de VS. Om dit te kunnen bekostigen heeft de hypercar-fabrikant minimaal 24 bestellingen nodig. Volgens Glickenhaus een “Once in a lifetime chance”.

De auto moet evenals het circuit-model – de 007 – 1.400 pk leveren met een gewicht van slechts 1.270 kilogram. Dit vermogen komt uit een 3,5-liter V8 met twee turbo’s. Hoe snel de auto precies wordt, is nog niet bekend.

De hypercar is nog steeds een échte circuitauto

In de essentie blijft de straatlegale hypercar een circuitauto. Zo heeft het ingebouwde ‘luchkrikken’ waarmee je makkelijk andere banden onder de auto kunt monteren. Hierdoor kan je even snel van banden wisselen als je het circuit op en af gaat.

Een supercar of een hypercar? Dit zijn de verschillen

Ook van de 007 circuit-hypercar waarmee het bedrijf nu aan het testen is, weten we geen nul-naar-honderd-tijd van. Of het bedrijf het überhaupt redt om de auto klaar te hebben voor de WEC 2021 op Spa-Francorchamps is nog niet duidelijk. Naar verwachting gaan we de 007 voor het eerst zien op Le Mans.

Lange levertijd

De straatlegale 007S – met drie zitplaatsen – zien we pas over twee jaar rondrijden, dan begint het bedrijf pas met leveren. Al zullen er eerst 24 aanbetalingen moeten worden gedaan. Voor de hypercar moet uiteindelijk 2,3 miljoen euro worden betaald.

Glickenhaus, hypercar, le, mans, 1400, pk
Render van de 007 Le Mans hypercar. (Afbeelding: SCG)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.