Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Televisie 29 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Lubach geeft in allerlaatste aflevering eindelijk antwoord op die ene vraag

Het is voorbij. Na dertien seizoenen is er gisteren een einde gekomen aan Zondag met Lubach. Bijna zeven jaar lang liet Arjen Lubach ons verder kijken dan het nieuws en toverde hij met zijn satirische-items een lach op onze monden. Nu is dat voorbij, maar niet voordat hij antwoord heeft gegeven op een veelgestelde vraag.

In de allerlaatste aflevering van Zondag met Lubach kwamen de verwachte onderwerpen aan bod. Het Qatar-statement van Oranje werd vakkundig onderuit geschoffeld, de hele Ollongren/Omtzigt affaire kwam voorbij en het nog steeds zwalkende coronabeleid werd ook behandeld. Stuk voor stuk inkoppertjes. Toch eindigde Zondag met Lubach met een kleine verrassing.

De allerlaatste Zondag met Lubach

Deze zat verstopt na de aftiteling. Een soort post-credit scene zoals je die kent uit de Marvel-films. Helaas is het geen aankondiging van zijn nieuwe show, maar wel antwoord op een langlopend verzoek. Het allerlaatste waar Arjen Lubach de kijker mee achterlaat, is een recept voor suikerbrood. Dat klinkt misschien enorme willekeurig, maar dat is zeker niet het geval.

Het recept voor suikerbrood is een grap die al enige tijd loopt. Toch zal een groot deel van de kijkers hier niet bekend mee zijn. Hij is namelijk vooral bedoeld voor de online kijkers via het YouTube-kanaal van Zondag met Lubach. Ben je een trouwe televisiekijker, dan heb je waarschijnlijk geen idee waar dit recept voor suikerbrood opeens vandaan kwam.

Speciaal voor YouTube-kijkers

Wanneer je op YouTube een Zondag met Lubach-item kijkt, eindigt de video met een eindkaart. Vanuit hier kun je doorklikken naar andere video’s op het kanaal. Om je daartoe aan te zetten heeft Arjen Lubach een aantal korte clipjes opgenomen. Hierin probeert hij jou op grappig wijze aan te zetten om door te klikken.

Lubach zaait verwarring met opmerkelijk item en Twitter snapt er niks van

In eentje daarvan probeert Arjen Lubach je op een opmerkelijke manier te verleiden tot een doorklik, namelijk met het recept voor suikerbrood: “klik hier voor meer video’s en het lekkerste recept voor suikerbrood. Liefhebbers van zoetigheid kwamen vervolgens van een koude kermis thuis. Er was nergens een recept voor suikerbrood te vinden.

Het suikerbrood van Arjen Lubach

Gelukkig krijgen al die kijkers nu toch nog waar ze al die tijd op gewacht hebben. In de laatste 45 seconden van Zondag met Lubach krijgen we namelijk antwoord op die prangende vraag: hoe maakt Arjen zijn suikerbrood.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.