Dennis Mons
Dennis Mons Tech 7 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

iOS 16 gaat je Apple-lockscreen eindelijk flink verbeteren

Met de aankomende update voor Apple-gebruikers kun je het lockscreen van je telefoon of tablet volledig aanpassen naar je eigen wil. Niet alleen is je scherm dan volledig te customizen; je kunt het in iOS16 zelfs instellen naar jouw bui. Dit is aangekondigd tijdens WWDC 2022.

In tegenstelling tot vorige lockscreens is dankzij iOS16 je ‘eerste’ scherm volledig te customizen. Zo kun je het font van je klok veranderen en zelf kiezen welke berichten je wilt zien. Werd eens tijd, Tim Cook. Daarnaast kun je notificaties ook deels onzichtbaar houden, totdat je erop klikt én kan je je wallpapers makkelijker aanpassen.

Lockscreen krijgt boost in iOS16

Het startscherm van een Apple-apparaat is nogal irritant geweest. Hoewel het bedrijf tegenwoordig widgets heeft, zoals Android (Google) al tijden lang heeft, duurde het lang voordat ook Apple het nut inzag van zulke features. Binnenkort is het dus mogelijk om je lockscreen aan te passen naar gelieve. De releasedatum is echter nog niet bekend.

Menig iPhone-gebruiker wordt wakker, en pakt zijn telefoon om door een rits aan notificaties te scrollen. Dat is met iOS16 in principe niet meer nodig. De update geeft je volledige controle over wat je wilt zien. Dus al het gedoe van de dag ervoor staat niet meteen op je scherm.

Apple jailbreak

Het is slechts een minimale update in vergelijking met andere nieuwe features en aankondigingen, maar maakt het gebruik van je telefoon wel prettiger. Deze features waren al eerder beschikbaar, maar daarvoor moest je wel je apparaat jailbreaken. Doe maar niet.

apple Hardlopen
Volledige focus op de lockscreen. (Afbeelding: Reuters)

Notificaties rollen nu binnen van onder naar boven. Niet alleen hou je altijd zicht op je wallpaper, ook je widgets worden niet weggedrukt. Sterker nog; het is in iOS16 mogelijk om meerdere lockscreens te maken. Je kunt ertussen switchen met een eenvoudige swipe.

Ook is het mogelijk om je startscherm te koppelen aan een focusmodus. Je lockscreen kan totaal anders zijn als je slaapt of wanneer je wakker bent of hardloopt.

Apple staat erom bekend om fantastische producten uit te brengen. En ondanks het feit dat ook een M2 Apple MacBook Air is aangekondigd tijdens WWDC, zijn het vooral de software-updates die het hart van Apple-gebruikers sneller doen kloppen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.