Felix Decavel
Felix Decavel Tech 7 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Apple overweegt goedkope MacBook als Chromebook-concurrent

Apple overweegt om laptops aan te bieden die een stuk goedkoper zijn dan de bestaande MacBook Pro en Air. Bronnen uit de industrie speculeren dat de techgigant wil concurreren met Chromebooks in de drukbezette lowcost laptopmarkt.

Dit is de eerste keer dat er wordt gehint naar een goedkope Apple-laptop, dus het gebrek aan details is niet al te verrassend. Neem het gerucht met de nodige korrels zout, al komt het wel van de betrouwbare Aziatische techwebsite DigiTimes. Het Amerikaanse Gizmodo nam contact op met Apple voor commentaar, maar kreeg vooralsnog geen reactie.

Apple wil goedkope MacBook als Chromebook-concurrent

Naar verluidt zou het plan van Apple zijn om de lucratieve educatieve markt aan te boren. Chromebooks worden vaak gebruikt door studenten, scholen en universiteiten omdat de laptops goedkoop maar betrouwbaar zijn. MacBooks daarentegen vind je niet onder de 1.000 euro.

Voor het goedkoopste model – de MacBook Air 13 inch M1 – moet je momenteel 1.218,85 euro uit de portefeuille vissen. Al zijn beide laptops niet met elkaar te vergelijken qua capaciteiten, kun je al een splinternieuwe Chromebook vinden voor slechts 188 euro. Een welgekomen en budgetvriendelijke optie voor studenten.

Hoe de ultra-goedkope MacBook van Apple er onder de motorkap moet uitzien, blijft voorlopig nog een raadsel. Wel zou de lowcost laptop van de techgigant dezelfde uiterlijke kenmerken vertonen als de duurdere versies. Even stijlvol maar minder inhoud dus.

Verder zullen we volgens DigiTimes niet lang hoeven wachten. Volgens de insiders die aan de tand werden gevoeld zou Apple de Chromebook-concurrent al in de tweede helft van 2024 willen lanceren. En naast Google, zal de techreus met nog een aantal te duchten tegenstanders moeten afrekenen.

Action en Groupdeal zetten ook in op betaalbare laptops

Tegenwoordig kun je ook via Action puike laptops vinden wat prijs-kwaliteit betreft. En op sites zoals Gorupdeal worden momenteel refurbished MacBooks verkocht aan schappelijke prijzen. Al is het misschien de moeite waard om nog even te wachten tot de tweede helft van volgend jaar, wanneer Apple met een eigen goedkope laptop de markt verovert.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.