Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Films & Series 12 jul 2018
Leestijd: 4 minuten

Het einde van de wereld is nabij! 9 apocalyptische films en series op Netflix

Goed nieuws voor liefhebbers van films waarbij de wereld zijn einde nadert, want later deze maand verschijnt Extinction op Netflix. Deze Original film belooft een klassieke sci-fi knaller te gaan worden met een interessante invalshoek. Benieuwd? Lees dan hier verder. Al helemaal op de hoogte? Mooi, dan hebben we hier alvast negen andere apocalyptische films om in de stemming te komen.

1. How it Ends (IMDb: n.b)

Netflix is lekker op de apocalyptische toer, want morgen komen ze met nog een film waarbij het einde van de wereld centraal staat. In How it Ends moet een jonge advocaat met zijn schoonvader (Forest Whitaker) een mysterieuze ramp doorstaan om zijn zwangere vrouw te redden. Meer weten over deze nieuwe Netflix film? Klik dan hier voor onze uitgebreide vooruitblik.

2. Cloverfield (IMDb: 7.0)

De wereld kan op verschillende manieren aan zijn einde komen en Cloverfield gaat voor de minst aannemelijke optie. In deze sci-fi thriller uit 2008 wordt de wereld namelijk gesloopt door een gigantische monster. Qua verhaal viel de film dan ook niet zo op, maar dat wordt goed gemaakt door de manier waarop Cloverfield gefilmd is. Puik werk van J.J. Abrams.

3. 10 Cloverfield Lane (IMDb: 7.2)

Technisch gezien is dit geen vervolg op bovenstaande film, maar er is wel degelijk een band tussen beiden. Ditmaal is het een chemische aanval waardoor de aarde zijn einde nadert en dus geen monster. Althans, dat is wat de hoofdpersoon van de film wordt wijsgemaakt wanneer ze na een ongeluk wakker wordt in een bunker.

4. 12 Monkeys (IMDb: 7.6)

Wat doe je als de wereld die je kent kapot is en de zo’n beetje de gehele mensheid is uitgeroeid? Precies, tijdreizen. Dat is tenminste de oplossing die in de serie 12 Monkeys wordt toegepast. Een tijdreiziger krijgt de zware taak om terug te keren naar het heden en zo de plaag die de mensheid verwoest een halt toe te roepen.

5. War of the Worlds (IMDb: 6.5)

Er zijn genoeg films waarbij buitenaards gespuis onze aarde komt vernietigen, maar War of the Worlds is ongetwijfeld de bekendste. De op het befaamde hoorspel van Orson Welles gebaseerde film met Tom Cruise in de hoofdrol verscheen alweer dertien jaar geleden. Hoewel hij bij lange na niet zo veel impact had als het originele radioverhaal, is dit alsnog een best vermakelijke film.

6. The Day After Tomorrow (IMDb: 6.4)

Volgens veel wetenschappers zal de mensheid naar alle waarschijnlijkheid uitgeroeid worden door natuurgeweld. Een nieuwe ijstijd is nog het meest aannemelijk en daar speelt The Day After Tomorrow op in. In deze actiefilm met Jake Gyllenhaal wordt de aarde getroffen door een gigantische winterse storm met alle gevolgen van dien.

7. The Day the Earth Stood Still (IMDb: 5.5)

Keanu Reeves heeft een hoop verschillende rollen gespeeld, maar hij mocht maar één keer aantreden als buitenaards wezen. Dit deed hij in The Day the Earth Stood Still. Een sci-fi thriller uit 2008 over een buitenaards wezen en zijn gigantische allesvernietigende robot. Het is zeker niet de beste film over een dreigende apocalyps, maar wel een interessante kijk op het genre.

8. Shaun of the Dead (IMDb: 7.9)

Het zal je niet verbazen dat de meeste films in deze lijst niet bepaald veel humor bevatten. Het einde van de wereld is tenslotte een serieuze aangelegenheid. Niet in Shaun of the Dead. De zombiefilm van Edgar Wright met Simon Pegg en Nick Frost neemt zichzelf niet te serieus en dat is precies wat deze film zo briljant maakt. Een absolute aanrader die je gewoon gezien moet hebben.

9. Z Nation (IMDb: 6.7)

Net als in Shaun of the Dead wordt ook in deze serie de aarde bedreigd door een zombievirus. Gelukkig is het einde nog niet nabij, want er is één iemand die het virus heeft overleefd. Hij is van essentieel belang bij het ontwikkelen van een vaccin, maar dan moet hij wel de gevaarlijke tocht overleven. De eerste drie seizoenen van Z Nation vind je op Netflix en de verwachting is dat ook het vierde seizoen snel gaat volgen.

Meer Netflix

Is al deze apocalyptische ellende niet aan jou besteed? Klik dan hier voor al onze andere netflix artikelen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.