Netflix komt met mysterieuze en vooral epische apocalypse film ‘How It Ends’

Als het op series aankomt heeft Netflix inmiddels wel bewezen dat ze tot de beste behoren, maar op filmgebied wil dat nog niet helemaal lukken. Okja, Annihilation en Cargo werden goed ontvangen, maar daar staan missers als Mute en het ambitieuze Bright tegenover. De volgende poging van Netflix op een nieuwe knaller verschijnt zeer binnenkort en luister naar de naam How It Ends.

Vanaf 13 juli moet hij te zien zijn op Netflix en onlangs verscheen de eerste volwaardige trailer. Hierin zien we acteurs Theo James (The Divergent Series) en Forest Whitaker (Rogue One: A Star Wars Story en Black Panther) die midden in een apocalypse belanden. Er zijn aardbevingen, de stroom valt uit en er is geen enkele vorm van communicatie meer mogelijk. De overheid doet schimmige over wat er aan de hand is en het einde van de wereld lijkt nabij.

Einde van de wereld

Spijtig voor Will (Theo James) is dat zijn zwangere vrouw duizenden kilometers van hem verwijderd is. Terwijl de wereld aan het vergaan is moet hij met zijn schoonvader (Forest Whitaker) naar de andere kant van Amerika zien te komen om zijn vrouw Samantha te redden. Dit klinkt misschien niet heel origineel, maar wat ons vooral aantrekt is dat de oorzaak van de apocalypse nog onduidelijk is.

Is het een natuurramp, terrorisme of zijn het buitenaardse wezens die ons willen uitroeien? De trailer laat dit volledig in het midden. Wat de trailer ook goed weet te verhullen is dat hij gemaakt is met een relatief klein budget. Oke, twintig miljoen dollar is best een flink bedrag, maar dit staat niet in verhouding met de budgetten van andere grote films. Zo had de Netflix film Bright een budget van ruim negentig miljoen dollar.

How It Ends op Netflix

Dat het budget van How It Ends zeker aan de lage kant is, valt niet te zien aan de trailer. De effecten zien er netjes uit en de cast is niet gevuld met b-acteurs. Of de uiteindelijk film ook daadwerkelijk een succes gaat worden, gaan we zien op 13 juli. Vanaf dan is How It Ends namelijk te zien op Netflix.

Reageer op artikel:
Netflix komt met mysterieuze en vooral epische apocalypse film ‘How It Ends’
Sluiten