Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Games 7 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Is dit dan toch het allereerste Grand Theft Auto 6 screenshot?

Nu officieel bekend is dat Grand Theft Auto 6 in ontwikkeling is, begint het lange wachten op de eerste beelden. Althans, dat is wat we dachten. Het lijkt er namelijk op dat Rockstar de eerste screenshot uit GTA 6 al naar buiten heeft gebracht.

Het gaat om een een screenshot dat verstopt zat in Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition. Deze game verscheen eind vorig jaar en bestaat uit remasters van drie games uit de Grand Theft Auto-serie: GTA 3, Vice City en San Andreas. In die laatste game zat opeens een mysterieus schilderij dat er in de originele game nog niet hing.

GTA 6 screenshot in San Andreas

Op dit schilderij zien we een fraaie villa die ons op het eerste oog niet bekend voorkomt. De geruchtenmolen ging vervolgens al snel draaien. Heeft Rockstar hier de eerste beelden van GTA 6 op slinkse wijze naar buiten gebracht? Volgens insider Matheusvictorbr is dat het geval. Hij beweert nu dat hij bevestiging heeft gekregen dat dit daadwerkelijk een screenshot uit de volgende Grand Theft Auto-game is.

Omdat Matheusvictorbr zijn bron niet wil verklappen, moeten we zijn tweet met een flinke korrel zout nemen. Mocht hij gelijk hebben, dan is dit ook meteen een flinke hint als het gaat om waar de volgende GTA-game zich gaat afspelen. Volgens de insider zien we hier een locatie die is gebaseerd op een voorstad in de buurt van Hollywood.

Waar gaat Grand Theft Auto 6 zich afspelen?

Het zou echter ook om een stad kunnen gaan die is gebaseerd op Miami. Dit ligt in lijn met eerder geruchten. Zo wordt al enige tijd beweerd dat Grand Theft Auto 6 zich in Vice City gaat afspelen. Een locatie die we kennen uit de gelijknamige game. Andere geruchten doen er nog een schepje bovenop en beweren dat GTA 6 zich niet alleen in Vice City afspeelt, maar op meerdere locaties.

Fans roepen op tot boycot na gerucht over releasedatum GTA 6

Of de screenshot daadwerkelijk uit Grand Theft Auto 6 komt, zal de tijd ons leren. Dit kan echter nog wel even gaan duren. Het is inmiddels wel duidelijk dat Rockstar zich niet laat opjagen. De verwachting is dat GTA 6 op z’n vroegst in 2024 gaat verschijnen. Meer over de releasedatum en de mogelijke locatie lees je hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.