Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Netflix 7 apr 2022
Leestijd: 3 minuten

Van Netflix tot Bad Boys: paria Will Smith krijgt flinke klappen na Oscar-rel

Afgelopen weekend won Will Smith voor het eerst in zijn carrière de Oscar voor beste acteur. Toch zijn er momenteel amper filmmakers die met hem of zijn productiebedrijf aan de slag willen. Alle positieve effecten van het winnen van deze prestigieuze prijs heeft hij zelf teniet gedaan door host Chris Rock in zijn gezicht te slaan. Will Smith werd letterlijk in één klap de paria van Hollywood.

In de dagen na de uitreiking ging het amper over films. De complete media dook liever op de grootste rel uit de Oscar-geschiedenis. Will Smith die uit het niets uit zijn slof schoot na een grap van Chris Rock. De comedian en host maakt een opmerking over het kapsel van Jada Pinkett Smith. Gezien het feit dat deze look geen eigen keuze is, maar het gevolg van de aandoening alopecia, werd dat niet gewaardeerd door haar echtgenoot.

De klap van Will Smith

Wat volgde heb je ongetwijfeld al gezien. Chris Rock kreeg een flinke tik en een verbale uitbrander voor zijn kiezen. In zijn speech probeerde Will Smith zijn actie nog enigszins te verantwoorden. Dat hij opstaat voor zijn vrouw is te prijzen, maar de manier waarop was volgens velen niet de juiste. Het komt dan ook niet als een verrassing dat de klap negatieve gevolgen heeft.

Wie het positief wil bekijken, kan stellen dat Will Smith voorlopig genoeg tijd heeft voor zijn vrouw en kinderen. Veel van zijn werk is namelijk op een lager pitje te komen staan. Dat de acteur inmiddels zijn excuses heeft aangeboden en zijn lidmaatschap van de Academy heeft ingeleverd, was niet genoeg om de schade te repareren. Verschillende partijen hebben inmiddels besloten om samenwerkingen (voorlopig) stil te leggen.

Netflix grijpt hard in

Netflix drukte als één van de eersten op de pauzeknop. Zo werd bekend dat de streamingdienst heeft besloten dat de film Fast and Loose, met Will Smith in de hoofdrol, voorlopig niet gaat verschijnen. Er zijn zelfs geruchten dat de film volledig geschrapt gaat worden. Ook rondom de toekomst van twee andere Netflix films (The Council en Bright 2) is momenteel veel twijfel.

Het bleef niet bij de ‘bitch slap’ van Will Smith tijdens de Oscars

Niet alleen lopende projecten met Will Smith worden stilgezet, ook toekomstige samenwerkingen zijn van de baan. Zo heeft Netflix naar verluidt hun bod voor een ander project met de acteur stilletjes ingetrokken. Niet heel verrassend, want het gaat om de verfilming van Smith’s autobiografie Will.

Ook Apple TV+ zet Will Smith in de wachtkamer

In deze biedingsoorlog nam Netflix het op tegen onder andere Apple TV+, maar ook die streamingdienst zou hun bod inmiddels hebben ingetrokken. Dat is overigens niet de enige keuze die Apple TV+ moest maken omtrent Smith. Ze hebben namelijk al een film met de acteur zo goed als af. Emancipation bevindt zich momenteel in postproductie en is binnenkort klaar om live te gaan. Het is echter waarschijnlijk dat Apple daar nog even mee wacht.

10 beroemde heethoofden in Hollywood: Will Smith is niet uniek

Niet alleen streamingdiensten Netflix en Apple TV+ willen Will Smith voorlopig vermijden. Ook in Hollywood is de populariteit van de kersverse Oscarwinnaar aan het afnemen. Zo heeft een anonieme agent laten weten dat er momenteel geen samenwerkingen worden aangegaan met Westbrook (het productiebedrijf van Will Smith). Dit betekent dat projecten zoals Bad Boys 4 voorlopig op ‘on hold’ staan.

Stream alle Oscarwinaars

Het lijkt er dus op dat Will Smith de aankomende periode genoeg tijd heeft om naar zijn Oscar te kijken. Of naar de films die ook zo’n felbegeerd beeldje in de wachten hebben gesleept. Mocht jij dat ook willen doen, lees dan hier op welke streamingdiensten je alle winnaars kan streamen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.