Pim Jansen
Pim Jansen Geld & Carrière 5 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Teams upgraden met Star Wars, LEGO en meer unieke achtergronden

Die stoffige zolderkamer kennen je collega’s inmiddels wel. Hoog tijd om je achtergrond in Teams aan te passen. Verras je collega’s met een Warner Bros, Star Wars, LEGO of IKEA-achtergrond.

Sinds de pandemie is Teams niet meer weg te denken uit het werkleven. En nu thuiswerken meer de norm wordt, blijven ‘calls’ het noodzakelijke kwaad tijdens je werk. Waarom de boel dan niet voorgoed opleuken?

Star Wars en LEGO in Teams

Een overzicht van een paar verrassende achtergronden. Favorieten op de redactie: LEGO en Star Wars, zoals je al kon raden. Scrol helemaal naar beneden als je niet weet hoe je jouw achtergrond in Teams moet aanpassen.

Warner Bros

central perk friends teams achtergrond
Central Perk in Friends (Afbeelding: Warnerbros.com)
achtergronden, teams, achtergrond wijzigen, batman
(Afbeelding: Warnerbros.com)

Warner Bros heeft een aantal coole afbeeldingen beschikbaar gesteld voor Teams. Voor ieder wat wils. Scènes uit Harry Potter, Central Perk uit Friends, maar ook cartoons als Batman geven jouw vergadering extra schwung. De achtergronden variëren van rustige koffieleut settings uit Friends tot ware kleurexplosies (Wonder Woman 1984) die je collega’s de nodige hoofdpijn kunnen bezorgen. Check ze ze hier.

Star Wars

teams star wars achtergrond
(Afbeelding: Starwars.com)
achtergrond teams aanpassen, star wars, achtergronden
(Afbeelding: starwars.com)

Ben jij een echte Star Wars-fan en niet zo iemand die het verzwijgt? Check dan even onderstaande link en beloon jezelf met een prachtige Teams-achtergrond. Laat je betoveren door uitgestrekte witte sneeuwlandschappen op planeet Hoth of reis mee met de Millennium Falcon van Han Solo. Check ze hier.

LEGO

lego achtergrond virtuele vergadering
(Afbeelding: lego.com)

Dat de gekleurde bouwstenen niet alleen populair zijn bij het kleine grut was al langer bekend. Speciaal voor de volwassen bouwers onder ons biedt LEGO een aantal achtergronden in Teams waarmee je gegarandeerd een glimlach tovert op het gezicht van je collega’s. Check ze hier.

IKEA

ikea achtergrond kantoor
(Afbeelding: Ikea.com)

Is jouw werkruimte een chaotische bende en wil je juist rust en balans uitstralen naar je collega’s? Kies dan een van de IKEA achtergronden voor je vergadering. Zo schets je in ieder geval een beeld van rust en reinheid, terwijl er misschien wel een heel ander persoon schuilgaat achter die façade. Goed, je bekijkt ze hier.

Achtergrond in Teams aanpassen

Even het geheugen opfrissen in de vorm van een korte instructie. Een achtergrond aanpassen in Teams kan vóór of tijdens een Teams-vergadering.

Voor de vergadering

Je zit dan nog in de virtuele wachtkamer (pre-join scherm) waar je audio- en video-instellingen kunt aanpassen. Via achtergrondfilters kom je uit bij achtergrondinstellingen waar je een nieuwe afbeelding kunt uploaden. Dit mag een .jpg .png of .bmp bestandstype zijn.

Tijdens een vergadering

Is de vergadering al onderweg? Klik dan op de 3 puntjes onderin je scherm en kies voor ‘achtergrondeffecten weergeven’. De rest is peanuts.

5 soorten Teams-gebruikers die je niet in je team wil hebben

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.