Tessa Ham
Tessa Ham Rijk en Beroemd 5 okt 2021
Leestijd: 1 minuut

Mark Zuckerberg verloor in één dag 6 miljard, en niet alleen door de storing

Het was maandag geen goede dag voor Mark Zuckerberg. In het Amerikaanse televisieprogramma 60 Minutes beweerde een klokkenluider zondagavond dat Facebook keer op keer winst boven veiligheid verkiest. Daar bovenop volgde de een wereldwijde storing van Facebook, WhatsApp en Instagram.

Het resultaat? Mark Zuckerberg is in één dag virtueel 6 miljard armer geworden. De aandelen van Facebook daalden namelijk met maar liefst 5 procent op maandag.

The Facebook Files

In de afgelopen weken daalde het vermogen van Mark Zuckerberg al, nadat The Facebook Files werden gepubliceerd. Dit zijn een reeks onderzoeksartikelen van Wall Street Journal, waaruit blijkt dat Facebook er niet in slaagt problemen binnen het social media-platform op te lossen.

De klokkenluider die tienduizenden pagina’s aan interne documenten aan Wall Street Journal lekte, onthulde zichzelf zondagavond in het programma 60 Minutes. Volgens de 37-jarige Frances Haugen kiest Facebook keer op keer voor winst boven veiligheid. De voormalige product manager van het bedrijf zegt dat Facebook bijvoorbeeld de Capitool-rellen heeft gevoed.

Je kunt wel begrijpen dat zo’n schandaal al niet goed is voor de koers van Facebook, maar als genadeslag kwam daar maandagavond ook nog een wereldwijde storing van Facebook, WhatsApp en Instagram bovenop. Urenlang waren de apps niet te gebruiken.

Mark Zuckerberg 6 miljard armer

De aandelen van het social media-platform daalden als resultaat met maar liefst 5 procent, waardoor Mark Zuckerberg in één dag 6 miljard dollar (5,1 miljard euro) armer is geworden. Bloomberg schat zijn vermogen nu op 122 miljard. Enkele weken geleden was dit nog 140 miljard.

Ondanks zijn verlies aan vermogen is Mark Zuckerberg nog steeds één van de rijkste personen op aarde. Alleen Bill Gates, Bernard Arnault, Jeff Bezos en Elon Musk mogen zichzelf momenteel rijker noemen dan de Facebook-oprichter en CEO.

Crypto-nerd stoot Mark Zuckerberg van de troon als ‘snelste’ miljardair ooit

HypebeastNOS

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.