Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 1 okt 2021
Leestijd: 4 minuten

17 nieuwe LEGO-sets voor volwassenen, inclusief de Eternals

Niet schrikken, maar het is alweer oktober. Dat betekent niet alleen dat Netflix een flink aantal nieuwe films en series heeft uitgebracht, maar ook dat LEGO weer losgaat met uitdagende sets voor volwassenen. We zetten 17 toffe sets op een rijtje die sinds 1 oktober te koop zijn.

Nieuwe LEGO-sets van oktober

Van Batman’s klassieke masker tot een reusachtige bulldozer waar je de herfst wel mee door komt: deze sets zijn interessant voor jong en oud en stuk voor stuk vanaf nu te koop.

LEGO Marvel’s Eternals-sets

In november komt Eternals uit, Marvel’s film over een kosmische superheldengroep. Avengers, maar dan onsterfelijk. Om dat te vieren zijn vanaf nu vier gloednieuwe sets verkrijgbaar.  Voor volwassen fans die vooral willen bouwen is waarschijnlijk enkel Rise of Domo echt interessant. Wil je echter de gehele superheldengroep compleet maken, dan zul je alle vier de sets moeten bemachtigen. Zo slim zijn ze dan ook wel weer bij de Deense fabrikant.

LEGO nieuwe sets oktober
💥 (Afbeelding: LEGO / Brickfinder)

LEGO Queer Eye – The Fab 5 Loft

We gaan van Marvel naar Netflix. Na Friends, Seinfeld en The Big Bang Theory heeft LEGO nu namelijk ook de set van Queer Eye vereeuwigd. Je kunt de loft na gaan bouwen van waaruit de vriendengroep opereerde in Atlanta. Voor degenen die niet met de serie bekend staan: in de Netflix Original geeft een groep excentrieke experts steeds een persoon een complete make-over. De set bestaat uit 974 steentjes, waarmee je onder andere een grote keuken en een woonkamer bouwt. Inclusief extra outfits om je eigen make-overs te realiseren.

LEGO 10291 Queer Eye – The Fab 5 Loft Netflix
💥 (Afbeelding: LEGO)

LEGO Seasonal Kerstsets

Voor je het weet is het december, en is het alweer tijd voor kerst. Alvast op zoek naar een subtiel cadeautje of leuk stukje decoratie voor in huis? Dan kun je zowel een twaalf centimeter hoge kerstpinguïn als een 2-in-1 kerstkrans aanschaffen. Twee in één ja, want je kunt de krans zowel ophangen als neerzetten, met kaarsen erin. Of bouw de slee van de kerstman! Sfeertje!

LEGO nieuwe sets oktober
💥 (Afbeelding: LEGO)

LEGO Pickup Truck

Voor de autoliefhebbers heeft LEGO deze maand geen hypermodern racemonster, maar een nostalgische pickup truck. Voor de verandering eens niet in samenwerking met een autofabrikant, dus het is een fictieve bolide. De set is echter duidelijk gebaseerd op de klassieke pickup trucks die vooral in de jaren vijftig van de vorige eeuw rondreden. Je kunt zelfs groente of bloemen rondbrengen! Met 1677 stenen en het labeltje Creator Expert is het in ieder geval een uitdagende set om in elkaar te zetten.

Pick-up Truck: LEGO onthult nostalgisch bouwmodel voor volwassenen
💥 (Afbeelding: LEGO)

LEGO Super Mario 64 Question Mark Block

Tja, wie is er niet mee opgegroeid? Na de wat kleinere Super Mario-sets die vooral ontworpen zijn om mee te spelen, brengt de Deense speelgoedfabrikant nu ook een set uit die je vol trots ergens neer kunt zetten. Dan hebben we het over het iconische Question Mark Block uit de games. Met maar liefst 2064 steentjes bouw je niet alleen het blok zelf, maar ook de iconische levels uit Super Mario 64 die erin verborgen zitten. Pure nostalgie!

LEGO lanceert iconisch Super Mario 64-vraagtekenblok (en er zit wat in)
💥 (Afbeelding: LEGO)

LEGO CAT D11 Bulldozer

Ook voor het stoerdere bouwwerk kun je deze maand bij LEGO terecht. Het merk heeft namelijk een nieuw vlaggenschipmodel voor de LEGO Technic-serie uitgebracht. De Liebherr R 9800 Graafmachine gaat met pensioen en wordt vervangen door deze imposante bulldozer. Met maar liefst 3854 steentjes bouw je een machine waar je U tegen zegt. Ook tof: je kunt het geheel aansturen met een app op je telefoon. Lekker modern.

LEGO onthult peperdure CAT D11T Bulldozer met verrassende functies
💥 (Afbeelding: LEGO)

LEGO Technic Ford Raptor F-150

Vind je 449,99 euro toch iets te pittig? Dan kun je ook in oktober met een nieuwe Technic-set aan de slag. Dan hebben we het over de Ford Raptor F-150, voorzien van een V6-motor met bewegende zuigers en vering voor elk wiel. De donkere 18+-verpakking maakt meteen duidelijk dat het om een uitdagende set voor volwassenen gaat. Geen kinderspul dus!

LEGO nieuwe sets oktober
💥 (Afbeelding: LEGO)

LEGO Ideas Fender Stratocaster

Muziekliefhebbers, opgelet. Na een schitterende vleugelpiano heeft LEGO nu ook een heuse Fender Stratocaster uitgebracht. Gebaseerd op het ontwerp van een fan, en voorzien van vele details. Alleen al de versterker die je erbij bouwt kun je bijvoorbeeld openen, want ook daarin zitten weer allerlei authentieke details verwerkt. Mooie aanwinst voor je werk- of woonkamer.

LEGO Ideas 21329 Fender Stratocaster
💥 (Afbeelding: LEGO)

LEGO Batman-masker en Tumbler

Tot slot hebben we nog twee nieuwe LEGO Batman-sets. Twee uitersten: de één is het klassieke masker dat Bruce Wayne droeg zijn televisieserie uit de jaren zestig, het ander is de imposante bolide waarin hij rondscheurde in de films van Christopher Nolan. Wellicht is het echter wijs om nog even te wachten tot je de Tumbler koopt, want er komt ook een nog veel grotere versie uit in november. Daarover lees je hier meer.

LEGO nieuwe sets oktober
💥 (Afbeelding: LEGO)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.