Alrik de Jong
Alrik de Jong Auto's & Motoren 1 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

De Citroën Skate heeft 360º bolbanden en verwisselbare ‘pods’

Maak kennis met de Citroën Skate, een stedelijk elektrisch voertuig met 360º bolvormige banden en verwisselbare ‘pods’. Een concept waarop je direct door de stad wil skaten, maar dat is helaas niet het doel van de Franse autobouwer.

Citroën wil het concept van stedelijke mobiliteit opnieuw definiëren en doet dat via The Urban Collectif, een samenwerking met Accor en JCDecaux. Hieruit is het nieuwste concept van de autofabrikant ontstaan: ‘Skate’.

Citroën Skate

De ‘Skate’ maakt deel uit van Citroën Autonomous Mobility Vision, waarin een vloot van deze voertuigen de weg opgaat. Het bedrijf stelt dat de implementatie hiervan de de chaos in het stedelijke verkeer zal verminderen.

Citroën skate, elektrische auto, pods, frankrijk
Een van de verwisselbare pods (Afbeelding: Citroën)

De Citroën Skate moet uiteindelijk voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Denk aan een vorm van openbaar vervoer, de vervanging van een taxi, een pakketbezorger of de Pullman Power Fitness Pod. In al die gevallen rijdt het elektrische voertuig autonoom.

360º bolvormige banden en verwisselbare ‘pods’

Het ‘mobiliteitsplatform’ dient als chassis voor een reeks verwisselbare ‘Pods’, om aan de behoeften van forenzen te voldoen. Dat gebeurt op volledig bolvormige banden, die alle vier hoeken van het voertuig flankeren.

goodyear eagle 360, citroën skate
De Eagle 360 (Afbeelding: Goodyear)

Door de bolvormige wielen en banden is de Citroën Skate zeer wendbaar, ideaal tijdens bijvoorbeeld het parkeren. Goodyear bedacht het concept Eagle 360 al, nu is er een samenwerking met de Franse autobouwer. Lees hier meer over de technische specificaties van het bandensysteem.

“Bij Citroën onderzoeken we trends op middellange en lange termijn om te anticiperen op de verwachtingen en behoeften van de consument. Wij geloven dat het nieuwe concept ‘Skate’ het kader van stedelijke mobiliteit kan herdefiniëren. Gedeeld, elektrisch en autonoom”, zegt Vincent Cobée, CEO van Citroën Global.

Wanneer er met de productie van de Citroën Skate wordt begonnen, is nog niet bekend. Het gaat vooralsnog om een concept.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.