Tessa Ham
Tessa Ham Geld & Carrière 27 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

5 soorten Teams-gebruikers die je niet in je team wil hebben

Slack, of een ander chatkanaal zoals Microsoft Teams, is inmiddels niet meer weg te denken uit het kantoorleven. Hoewel Slack enorm handig is (voor aankondigingen) en gezellig (voor gifjes), zijn er een aantal type gebruikers van deze online chatdiensten die het bloed onder je nagels vandaan halen.

In dit artikel zetten we vijf type Teams-gebruikers op een rij die je niet in je team wil hebben. Neem het met een korrel zout, maar zeg er ook gerust wat van tegen een collega. Beter dan opkroppen.

Teams en Slack-gebruikers die irriteren

Herken jij één of meerdere van deze types? Of ben je er misschien zelf stiekem één? En laat het vooral weten als we eentje missen.

1. De ik-ga-er-midden-in-een-gesprek-vandoor-collega

Het ene moment ben je actief in gesprek met je collega en het volgende moment praat je tegen een muur. Hallo? Ben je daar nog? Je zou bijna denken dat je iets verkeerds hebt gezegd, maar de kans is groot dat je met een ‘ik ga er midden in een gesprek vandoor’ Slack-gebruiker te maken hebt.

2. De tien-op-een-rij-chatter

Je zit lekker in een flow in te werken, als je je opeens kapot schrikt van tien berichten die achter elkaar binnenkomen. Is er brand? Het einde van de wereld? Oh nee, het is Jonas die wil weten of de meeting vanmiddag wel doorgaat. Of uitvoerig verslag doet van zijn weekend en daar tien verschillende berichtjes voor nodig heeft.

3. De Teams-gebruiker die ALTIJD online is

Dit type chatter kan privé en werk moeilijk gescheiden houden en werkt daarom regelmatig buiten kantooruren. Hij of zij kan rustig op zondagavond een bericht sturen over werk en laat de rest altijd voelen alsof ze niet hard genoeg werken.

4. De ‘slacktivist’

De keuken op kantoor is weer niet opgeruimd, dus dat maakt Emma woedend. In plaats van er face-to-face wat van te zeggen, maakt ze een foto en klimt ze in de pen, of nou ja, het toetsenbord. ‘Dit kan echt niet. We zijn toch geen beesten? Ruim de volgende keer je shit op. @everyone!’

5. De goedemorgen-terrorist

Dit type gebruiker van Teams en Slack staat erom bekend er eerst een ‘goedemorgen’ uit te gooien. Zodra je reageert, bombardeert hij je met de vragen die hij eigenlijk wilde stellen. Je houdt je hart al vast als je een ‘hallo’ ziet van deze persoon. Wat gaat er nu weer komen?

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.