Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Netflix 27 sep 2021
Leestijd: 4 minuten

Undercover seizoen 3: zes dingen die opvallen in de nieuwe trailer

Fans van Undercover opgelet! Netflix heeft vandaag de nieuwe trailer van seizoen drie onthuld. De succesvolle en vooral ongekend populaire Vlaams-Nederlandse serie gaat nog dit jaar terugkeren op de streamingdienst. Wij keken met een scherp oog naar de nieuwste trailer, en dit viel ons op.

Undercover is een serie met een duidelijke rode draad, maar ook met grote verhaallijnen die per seizoen verschillen. Dit zorgt voor veel variatie, plottwisten en nieuwe gezichten. Dat gaat in het derde seizoen ook weer het geval zijn, zo blijkt wel uit de trailer.

6 dingen die opvallen in de Undercover seizoen 3 trailer van Netflix

1. Ferry is eindelijk écht terug

Het eerste wat opvalt (en veel fans blij maakt), is dat Ferry echt terug is. De door Frank Lammers gespeelde crimineel verdween aan het einde van seizoen één achter de tralies en bleef daar ook zitten gedurende seizoen twee. Nu mag hij weer naar buiten om te laten zien dat hij zich kan gedragen.

Eenmaal op vrije voeten ontdekt hij dat zijn plek is ingenomen door een nieuwe bende (meer daarover lees je bij punt vier). Ferry moet zijn leven beteren om vervroegd vrij te komen, maar het lijkt erop dat hij de xtc-wereld niet kan loslaten. Hij wil zijn plek op de troon terugpakken.

2. Bob is in Undercover seizoen drie geen agent meer

Als iemand weet hoe zwaar het leven van een undercover-agent is, dan is het Bob wel. De door Tom Waes gespeelde agent heeft het niet gemakkelijk gehad in de eerste twee seizoenen van Undercover. Hij verloor zijn partner Kim (Anna Drijver) en ook de relatie met zijn gezin staat op instorten. Zijn baan was alles wat hij nog had, maar ook deze is hij nu kwijt.

In het derde seizoen van Undercover is Bob geen agent meer. Hij is ontslagen wegens wangedrag en er hangt een rechtszaak boven zijn hoofd. Als het verkeerd loopt belandt Bob zelf in de gevangenis. In een poging om alles te redden, gaat hij in op het aanbod van zijn oude baas Patrick Diericks (Jeroen van der Ven). Hij moet als burgerinfiltrant zien binnen te komen bij een nieuwe bende om zo een verrader te ontmaskeren.

3. Aartsrivalen worden partners

Je voelt ‘em waarschijnlijk al aankomen. De bende die Ferry van de troon heeft gestoten, is dezelfde die Bob moet infiltreren. Het duurt dan ook niet lang voordat de twee elkaar weer tegenkomen. Ondanks dat hun relatie stevig onderkoelt is, weten ze dat ze elkaar nodig hebben. In het derde seizoen van Undercover moeten de twee hun rancune opzij zetten en samenwerken om hun levens weer op orde te krijgen.

Undercover seizoen 3 Netflix
Ferry en Bob slaan de handen ineen (Afbeelding: Netflix)

4. Maak kennis met de nieuwe vijand

Ferry en Bob slaan de handen dus ineen. Dat moet ook wel, want de nieuwe vijand is sterker en sluwer dan we tot nu toe hebben meegemaakt. Deze bende heeft de plek van Ferry binnen de xtc-wereld probleemloos overgenomen en is amper op een fout te betrappen.

Aan het hoofd van deze bende vinden we Serkan en Leyla Bulut. Een Turks echtpaar dat nergens voor terugdeinst en zeer georganiseerd te werk gaat. Hierdoor zijn ze uitgegroeid tot de grootste dealer van de Benelux. Een tegenstander van formaat. Zelfs als Bob en Ferry hun krachten bundelen, gaan ze hier een flinke kluif aan krijgen.

5. Nieuwe gezichten in Undercover seizoen 3

Binnen de cast van Undercover seizoen 3 zien we een hoop bekende namen. Zoals gezegd zijn Tom Waes, Frank Lammers en Jeroen van der Ven weer van de partij, maar ook Elise Schaap (Daniëlle Bouman), Celest Henri Cornelis (Jackson Geudens) en Ruth Becquart (Nathalie Geudens) keren terug in het nieuwe seizoen van Undercover.

Daarnaast zijn er ook een hoop nieuwe gezichten. Zo zullen Nazmiye Oral en Murat Seven het echtpaar gaan spelen dat de nieuwe bende leidt. Verder zijn ook Wouter Hendrickx, Sarah Janneh, Gökhan Girginol, Gökhan Kizilbuga, Selin van de Vondel en Mikael Yilmaz toegevoegd aan de cast. Daarnaast zal ook Rundfunk bedenker Yannick van de Velde zijn Undercover-debuut gaan maken.

6. Releasedatum Undercover seizoen 3 op Netflix

Alle ingrediënten voor opnieuw een razendspannend seizoen van Undercover lijken aanwezig. We moeten echter nog wel even geduld hebben. Op 21 november zal de eerste (van in totaal acht aflevering) op Netflix verschijnen. Vanaf dat moment wordt er iedere zondag een nieuwe aflevering toegevoegd.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.