Martin de Coninck
Martin de Coninck Films & Series 27 sep 2021
Leestijd: 4 minuten

Venijn zit in de staart: 23 topfilms die in 2021 nog uitkomen

Als het om grote films in 2021 gaat, zit het venijn hem in de staart. Een overzicht van de reeks aan topfilms die je dit jaar nog kunt verwachten.

Vanwege de pandemie zijn een hoop filmreleases uitgesteld. Veel zijn doorgeschoven naar 2022, maar ook de laatste maanden van 2021 zitten volgepropt.

Topfilms die dit jaar uitkomen

Tijdens de corona-piek in 2020 lag de filmindustrie grotendeels op z’n gat met als gevolg dat er in 2021 maar mondjesmaat nieuwe (grote) titels werden uitgebracht. Inmiddels draait de filmindustrie alweer een tijdje op volle toeren en dat is goed nieuws. Terwijl de dagen langzaam korter worden, brengt een knaller in de bios de nodige ontspanning. Van superheldenfilms tot zenuwslopende horrors. De bioscoopagenda voor ’t laatste kwartaal zit vol met grote films die dit jaar nog verschijnen.

No Time To Die (30 september 2021)

Good old James Bond maakt eindelijk zijn opwachting. Van uitstel naar uitstel; het gaat er toch van komen dit jaar. Spetterende actie en gelikte gadgets komen 30 september naar jouw bios. Een van de films dit jaar die je niet mag missen, want het is de laatste keer dat acteur Daniel Craig in de rol van 007 kruipt. Check hier de recap van zijn carrière als James Bond.

The Last Duel (14 oktober 2021)

Wellicht geen ijzersterk script, maar dit wordt ruimschoots gecompenseerd door een dijk van een cast. Onder meer Matt Damon, Adam Driver en Ben Affleck spelen in dit – op waarheid gebaseerde – historische drama. De boekverfilming vertelt over het laatste duel (1386) dat plaatsvond in ‘la douce France’, waarbij werd gevochten tot de dood.

Halloween Kills (15 oktober 2021)

Michael Myers is terug! De gemaskerde griezel uit de Halloween-reeks zorgt nog altijd voor slapeloze nachten en ondergeplaste bedjes. Het origineel uit 1978 is een tijdloze klassieker en ook de vervolgdelen werden redelijk goed ontvangen. Jamie Lee Curtis is trouwens ook weer van de partij om haar eeuwige plaag te confronteren.

Eternals (5 november 2021)

Eternals gaat over een groep Marvel-superhelden uit een ander universum. De film wordt gezien als de nieuwe Avengers, maar dan anders. Lees hier meer over film én de sterrencast.

Ghostbusters Afterlife (19 november 2021)

De laatste Ghostbusters-film (Ghostbusters uit 2016) met vier vrouwen in de hoofdrol was weliswaar vermakelijk, maar miste toch een beetje de authentieke vibe van de klassiekers uit de jaren 80. Ghostbusters: Afterlife doet een nieuwe poging en vertelt het verhaal van de volgende generatie spokenjagers.

30 jaar na de gebeurtenissen van Ghostbusters II verhuist een alleenstaande moeder met haar 2 kinderen naar een klein dorpje in Oklahoma. Hier ontdekken ze een connectie met de originele Ghostbusters en al gauw gebeuren er onverklaarbare dingen in het dorp. Goed nieuws voor de echte nostalgische liefhebbers: de castleden van de Ghostbusters I en II staan ook in de lijst. Dat wordt ouwerwets genieten van onder anderen Bill Murray, Dan Aykroyd en Ernie Hudson.

Spider-Man: No Way Home (17 december 2021)

Peter Parker trekt ’t blauwrode latexpak weer aan. Verwacht veel actie en humor, zoals je gewend bent in de films met Tom Holland als Spider-Man. Onze vriendelijke superheld wordt ontmaskerd, wat leidt tot een identiteitscrisis. Parker begint aan een reis waarin hij ontdekt wat het écht betekent om Spider-Man te zijn.

The Matrix 4 (22 december 2021)

En dan de film waar we op de redactie het meest naar uitkijken. Keanu Reeves is na 18 jaar terug als Neo in The Matrix Resurrections (deel 4). Ieder woord over die film is er eentje te veel. Die moet je gewoon zien, alleen de trailer is al om van te smullen.

Alle grote films die nog in 2021 uitkomen

Hierbij het volledige overzicht aan films die dit jaar nog verschijnen. Popcorn in de aanslag.

September 2021

No Time To Die [Bios] – 30 september

Oktober 2021

The Many Saints of Newark [Bios/HBO Max] – 1 oktober
Venom: Let There Be Carnage [Bios] – 1 oktober
Halloween Kills [Bios] – 15 oktober
The Last Duel [Bios] – 15 oktober
The Boss Baby: Family Business [Bios] – 22 oktober
Army of Thieves [Netflix] – 29 oktober
Last Night in Soho [Bios] – 29 oktober
Antlers [Bios] – 29 oktober

November 2021

Eternals [Bios] – 5 november
Red Notice [Netflix] – 12 november
Ghostbusters: Afterlife [Bios] – 19 november
King Richard [Bios/HBO Max] – 19 november
House of Gucci [Bios] – 24 november
Resident Evil: Welcome to Raccoon City [Bios] – 24 november

December 2021

The Power of the Dog [Netflix] – 1 december
Nightmare Alley [Bios] – 3 december
Resident Evil: Welcome to Raccoon City [Bios] – 3 december
West Side Story [Bios] – 10 december
Spider-Man 3: No Way Home [Bios] – 17 december
The Matrix 4 [Bios/HBO Max] – 22 december
The King’s Man [Bios] – 22 december
Don’t Look Up [Netflix] – 24 december

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.