Alrik de Jong
Alrik de Jong Crypto 27 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Analist vergelijkt Bitcoin met South Park-karakter en prijst wanorde

Dennis Lynch van de Amerikaanse investeringsbank Morgan Stanley heeft de vergelijking van de week op zijn naam staan. “Bitcoin is als Kenny uit South Park“, aldus een van de meest vooraanstaande medewerkers van Morgan Stanley.

De desbetreffende Dennis Lynch is geen kleine naam in de financiële wereld. Lang was hij analist bij JP Morgan, nu leidt hij Counterpoint, een vermogensbeheerder en dochteronderneming van Morgan Stanley. Nee, dat laatste heeft niets met Stanley Marsh uit South Park te maken.

“Bitcoin is als Kenny uit South Park”

Kenny McCormick is een personage uit de de animatieserie South Park, die in de eerste vijf seizoenen bijna in iedere aflevering werd doodverklaard. “Oh my god, they killed Kenny!”, wordt er dan geroepen. Maar in de serie komt hij altijd weer terug. Hé, waar zien we dat nog meer? Volgens Bitcoinisdead.org werd Bitcoin al meer dan 400 keer doodverklaard. Bij Kenny ligt dat aantal op 86. Bekijk hier een compilatie.

“Bitcoin heeft wel wat weg van Kenny uit South Park“, zegt Dennis Lynch tegen Business Insider. “Hij gaat iedere aflevering dood, en is dan ineens weer terug.” Uiteraard doelt de analist hiermee op de volatiliteit van crypto.

‘BTC is antifragiel’

Die volatiliteit houdt in dat Bitcoin net zo goed 10% kan dalen als stijgen in waarde in korte tijd. Iedereen kent de explosies en crashes van de laatste jaren. Maar bekijk je de koers in een grafiek, dan zie je de digitale munt constant terugkomen en verder groeien. Niet voor niets vergelijkt hij de crypto naast Kenny uit South Park ook met Hydra,

Verder ziet Dennis Lynch dat steeds meer mensen de digitale munt zien als “digitaal goud” of een op zich zelf staande valuta van de toekomst. Of onduidelijke regelgeving en wanorde, zoals het plotselinge verbod op crypto-handelingen in China van vorige week, de digitale munt uiteindelijk de das omdoen? Integendeel, meent de analist. “Op dit moment is Bitcoin antifragiel”, zegt hij. “Antifragiel is iets dat juist baat heeft wanorde.”

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.