Pim Jansen
Pim Jansen Stijl 2 sep 2020
Leestijd: 3 minuten

5 betaalbare geurtjes die Lucht van Zeeman verslaan

Voor zover wij weten is er nog nooit zo’n run op een eau de parfum geweest als op het geurtje Lucht van Zeeman. Het luchtje was in no-time uitverkocht. Vijf alternatieven van A-merken die minstens even lekker ruiken.

Toegegeven: Lucht van Zeeman ruikt best lekker en is spotgoedkoop. Het is een echt eau de parfum op een basis van 20 procent parfumolie. Lees hier de specificaties.

Betaalbare geurtjes die Lucht van Zeeman verslaan

Het geurtje Lucht van Zeeman kostte 4,99 euro. De meeste mensen kochten het geurtje online en betaalden ook nog eens 4,95 euro verzendkosten. Dat samen is toch alweer bijna 10 euro. Voor iets meer geld heb je een geurtje van een A-merk. Met een van deze vijf alternatieven ben je blij dat je niet in de massahysterie bent meegegaan. We richten ons hier op vier herengeurtjes en een unisexgeur. Niet al deze geurtjes bestaan voor 20 procent uit parfumolie, maar er is meer dat een luchtje lekker maakt.

1. Quorum by Puig for Men

betaalbare parfums, puig, lucht, zeeman, geurtjes
(Afbeelding: Puig)

Om te beginnen met het meest stijlvolle en betaalbare flesje. Per milliliter is Quorum by Puig for Men goedkoper dan Lucht van Zeeman. Voor 100 milliliter betaal je nu 13,95 euro. Deze traditionele geur kenmerkt zich door zware tonen van leer en tabak en wordt verfrist door lichte bosachtige tonen. Het muskusachtige aroma blijft relatief lang zitten. Puig is een klassiek merk, maar een beetje in de vergetelheid geraakt door de grote campagnes van andere merken. Gewoon een keer proberen.

2. Calvin Klein One

calvin klein one, betaalbaar, parfum, lucht, zeeman
(Afbeelding: Calvin Klein)

Een all-time favorite op de redactie van Manners is de eau de toilette Calvin Klein One. Het was een van de eerste unisex-geurtjes. Je koopt een flesje van 50 milliliter voor 19,95 euro bij de Etos en voor 20,95 euro bij Bol.com (geen verzendkosten). Smaken verschillen, maar je moet een heel vreemde neus hebben als je Lucht van Zeeman lekkerder vindt ruiken.

3. David Beckham Instinct

david beckham instinct, betaalbare parfums, lucht, zeeman
(Afbeelding: Etos)

In de categorie betaalbare luchtjes scoort David Beckham Instinct al jaren hoog. Deze verleidelijke geur bestaat uit frisse topnoten van bergamot en citrusvruchten en een warm hart vol steranijs, kardemom en patchouli. Je koopt het geurtje voor 13,39 euro per stuk bij aankoop van zes of meer via Bol.com. Een enkel flesje koop je bij Etos, zonder verzendkosten, voor 20,17 euro.

4. Pierre Cardin pour Homme

pierre-cardin-pour-homme-eau-de-toilette-voor-mannen_
(Afbeelding: Pierre Cardin pour Homme

Misschien heeft Pierre Cardin niet meer de naam van weleer, maar het modehuis ontwerpt nog altijd lekkere en betaalbare parfums. Een betaalbare klassieker is Pierre Cardin pour Home. Voor 50 milliliter betaal je 19,90 euro.

5. Nautica Voyage by Nautica

Nautica Voyage by Nautica
(Afbeelding: Nautica)

Onder kenners is Nautica Voyage by Nautica de absolute favoriet als het om goedkope dan wel betaalbare luchtjes gaat. Het flesje heeft wel wat van de blauwe editie van Lucht. Maar het geurtje van Zeeman valt in het niet bij Nautica Voyage by Nautica. De frisse eau de cologne, die zich kenmerkt door een frisse mix van mos en appels, koop je voor 14,95 euro bij Amazon.

Fashion bij de Zeeman

Begrijp ons niet verkeerd, ook wij zijn fan van Zeeman. Check de designsneakers, stijlvolle basics en modecollectie van de winkelketen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.