Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 11 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Eerste beelden Deadpool 3 tonen Wolverine en briljante meta-grap

Hugh Jackman is eindelijk terug als Wolverine, in de eerste beelden van Deadpool 3. Beelden die ook een briljante meta-grap verklappen.

Marvel-fans sprongen een gat in de lucht toen Disney eind 2017 officieel 20th Century Fox inlijfde. Die megadeal zorgde er namelijk voor dat superhelden als Deadpool, Wolverine en de X-Men eindelijk weer terug waren in de stal van Marvel Studios. Men kon niet wachten op de eerste cameo’s.

Deadpool 3 komt eraan!

Naast een mooie verrassing in The Multiverse of Madness bleven dat soort (gast)optredens tot nu toe echter uit. We zijn bijna zes jaar verder en we wachten nog steeds op het MCU-debuut van Deadpool en de X-Men. Daar komt binnenkort echter een einde aan, dankzij Deadpool 3.

Mei 2024, zes jaar na de tweede film, komt Deadpool 3 dan eindelijk uit. Ja, als een echte MCU-film. Ryan Reynolds zou Ryan Reynolds niet zijn als hij op een meta-niveau op die mijlpaal inspeelde. Hoe? De eerste gelekte setfoto’s van de superheldenfilm geven ons alvast een veelzeggend voorproefje.

Eerste beelden: Wolverine is terug

We weten praktisch niets over het plot van Deadpool 3, maar gelekte foto’s van de opnames gaan op dit moment compleet viral op het internet. Daarop is namelijk niemand minder dan Hugh Jackman te zien. Ja, als Wolverine. Na zijn afscheid in het fantastische Logan is de 54-jarige acteur alsnog terug als het iconische X-Men-gezicht. Later deelde Marvel alsnog een officiële versie:

De foto’s tonen hem in het kenmerkende, ronduit iconische gele outfit dat de mutant in de klassieke comics droeg. Daar blijft het echter niet bij: de eerste beelden laten ook een gevecht zien tussen Wolverine en Deadpool. De onvermijdelijke reünie gaat naast een hoop meta-humor dus ook wat spectaculaire actie opleveren.

Briljant afscheid 20th Century Fox

Over meta-humor gesproken: Deadpool 3 markeert niet alleen op papier het einde van een tijdperk. De gelekte setfoto’s tonen namelijk ook een gigantische versie van het 20th Century Fox-logo, half vergaan en geruïneerd. Ja, Deadpool en Wolverine gaan tegen elkaar vechten in de wreckage van 20th Century Fox. Heerlijk meta!

Mysteries, releasedata en LEGO

Verder blijft Deadpool 3 dus een groot mysterie, maar fans zijn online al druk aan het speculeren. In Deadpool 2 kreeg Reynold’s Wade een tijdreis-apparaat, en geruchten wijzen erop dat Owen Wilson na Loki ook in de nieuwe Deadpool-film Agent Mobius zal gaan spelen. Wellicht is dat hoe Reynolds en co. de personages in het MCU gaan introduceren: Wade die met zijn tijdgereis problemen veroorzaakt, die Agent Mobius op moet lossen, met als gevolg dat de 20th Century Fox-tijdlijn samenkomt met die van het Marvel Cinematic Universe.

Ach, dat is slechts speculatie, hoe logisch het ook klinkt. Gelukkig hebben fans het grootste deel van het lange wachten er al op zitten: Deadpool 3 staat voor begin mei 2024 op de bioscoopagenda. In de tussentijd kun je deze gloednieuwe Wolverine-set van LEGO in elkaar zetten.

Deadpool Update

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.