Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 10 jul 2023
Leestijd: 3 minuten

LEGO onthult Wolverine-set met twist voor volwassen Marvel-fans

Maak kennis met alweer een nieuwe LEGO Marvel-set voor volwassenen: Wolverine’s Adamantium Claws. En niet zomaar Wolverine, maar een kleurrijke, specifieke versie van de superheld.

Marvel-fans hebben betere tijden gekend. Het Marvel Cinematic Universe is al sinds Avengers: Endgame, een climax na jaren aan opbouw, zoekende. De films die sindsdien zijn uitgekomen vielen vrijwel zonder uitzondering tegen. De urgentie lijkt verdwenen, nu Thanos niet meer de overkoepelende megaschurk is. Tot overmaat van ramp blijkt de nieuwe Thanos van de films, Kang the Conqueror, in het echte leven een schurk te zijn. Ondertussen heeft de terugkerende Disney-CEO Bob Iger de creatieve masterminds van Marvel Studios terug naar de tekentafel gestuurd.

LEGO Marvel Wolverine’s Adamantium Claws

Gelukkig is Marvel veel meer dan enkel de films. Daar speelt LEGO ook slim op in. De Denen hopen namelijk dat je na het imposante schild van Captain America en een enorm Spider-Man-schilderij alweer bereid bent om weer in de buidel te tasten voor een volgende 18+-set.

Maak je geen zorgen: dit keer valt de schade mee. Waar het schild van Cap 209,99 euro kost, heeft LEGO Marvel 76250 Wolverine’s Adamantium Claws een iets prettiger prijskaartje: 69,99 euro. De zojuist onthulde set is beschikbaar vanaf 1 augustus. Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: wij vinden dat dit nieuwe model ietwat tegenvalt.

LEGO Marvel Wolverine’s Adamantium Claws
🔥 (Afbeelding: LEGO)
LEGO Marvel Wolverine’s Adamantium Claws
🔥 (Afbeelding: LEGO)

Generiek?

Het idee is dat je na de Infinity Gauntlet van Thanos en de Nano Gauntlet van Iron Man nog een iconische Marvel-hand in je huiskamer tentoonstelt: de welbekende adamantium klauwen van Wolverine. En niet zomaar een willekeurige Wolverine. Nee, deze hand is paars, want we gaan terug naar de iconische animatieserie X-Men, uit 1992, die later dit jaar een vervolg gaat krijgen op Disney+ in de vorm van X-Men ’97. Een heerlijke 90’s-serie met een idem dito kleurschema. De resulterende vuist is 37 centimeter hoog, inclusief een standaard met bedrukt naamplaatje.

Tof, maar toch kunnen we er niet omheen dat het resultaat ietwat generiek aanvoelt. Je hebt de kenmerkende klauwen, maar waar de Infinity Gauntlet nog de direct herkenbare Infinity Stones heeft, is LEGO Marvel 76250 Wolverine’s Adamantium Claws wat minder herkenbaar.

LEGO Marvel Wolverine’s Adamantium Claws
🔥 (Afbeelding: Disney)

Superfans en meer

Ga maar na: je hebt eigenlijk twee exemplaren nodig, om de iconische houding van Wolverine na te maken waarin hij zijn twee klauwen kruist. Een enkel exemplaar valt een beetje flat. We zouden het niet gek vinden als je denkt dat het om de vuist van Shredder uit de Teenage Mutant Ninja Turtles gaat. Maar ach, dat zal LEGO waarschijnlijk niet deren.

Het Deense merk richt zich op superfans, fans van de X-Men-animatieserie uit de jaren negentig zelfs, en voor hen is de nieuwe Marvel-set waarschijnlijk wel een schot in de roos. Zij kunnen dus voor 69,99 euro vanaf 1 augustus dit kunststukje in huis halen. Voor de wat meer mainstream appeal kun je beter bij het recent onthulde Spider-Man-schilderij of het schild van Captain America terecht. Voor je die checkt, raden we je vooral aan om nog even het fantastische intro van de originele show te checken. Je kunt overigens de gehele serie streamen op Disney+. Precies op tijd voor ’97!

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.