Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Tech 26 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

WhatsApp-groepsgesprekken worden anders dankzij deze functie

Jouw groepsgesprekken in WhatsApp gaan binnenkort veranderen. De dienst wil ze nog beter maken met deze bijzondere ingreep.

Groepsgesprekken in WhatsApp zijn een fenomeen op zich. De ene keer zit je in een buurtapp waarbij de buurman continu zeurt dat er mensen voor zijn deur parkeren, terwijl je in een andere groep met vrienden continu over voetbal en andere flauwekul aan het ouwehoeren bent. Je kunt het je dan ook wel voorstellen dat een moderator af en toe wil ingrijpen. Dat wil WhatsApp nu nog makkelijker maken met een nieuwe wijziging.

Groepsgesprekken in WhatsApp

WhatsApp test op dit moment een functie waarbij de groepsleiders meer invloed krijgen om het gesprek te bepalen. Natuurlijk kunnen deelnemers aan een groepsgesprek al hun eigen berichten verwijderen, maar binnenkort kunnen de admins dat ook doen.

whatsapp, veiliger, berichten, versleutelen, back-up, end to end encryptie

Uit informatie van het betrouwbare WABetaInfo blijkt dat WhatsApp nu tests uitvoert waarbij beheerders van een groepsgesprek deze rechten hebben. Zo kunnen ze makkelijk berichten verwijderen die niet gewenst zijn of zorgen voor te veel afleiding. Dat is natuurlijk handig als een groepsgesprek gebruikt om ergens afspraken te maken. Er zit altijd wel iemand in een WhatsApp-gesprek die ineens iets geheel off-topic meldt tijdens een moment waarop je totaal niet zit te wachten.

Nog in beta

Natuurlijk verdwijnt een bericht niet onopgemerkt, want er zal gewoon staan dat er een bericht is verwijderd. Dit ken je al vanuit je eigen gesprekken als je een mededeling weghaalt. De nieuwe functie is nu te vinden op WhatsApp in versie 2.22.1.1 voor Android en wordt nog uitvoerig getest.

Overigens is dat niet de enige functie die WhatsApp recent heeft ingevoerd. Zo werd eerder bekend dat de dienst informatie voor vreemden beter gaat verbergen. Daarover lees je in dit bericht veel meer. Daarnaast werkt het ook aan een feature waarbij bedrijven sneller kunnen reageren in WhatsApp for Business, meldt WABetaInfo.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
WhatsApp-groepsgesprekken worden anders dankzij deze functie
Sluiten