Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Life 1 okt 2020

Zalig: WhatsApp tackelt eindelijk grote frustratie met nieuwe feature

WhatsApp op meerdere apparaten gebruiken: het wordt eindelijk mogelijk. Maar er is helaas ook slecht nieuws.

WhatsApp en Messenger zijn allebei van Facebook, maar toch is WhatsApp in meerdere opzichten een stuk beperkter. Ja, sinds een paar jaar kun je ook via je browser chatten op je laptop of computer, maar je telefoon blijft het belangrijkst.

Als je telefoon even geen verbinding heeft of uitstaat, dan je niet meer via de web-versie van de chat-app chatten. Ontzettend irritant, en ondersteuning voor meerdere telefoons of een tablet bestaat ook nog steeds niet. Alles loopt via je smartphone. Extra veilig, maar ook irritant beperkend.

WhatsApp lost eindelijk irritatiefactor op

Gelukkig lijkt daar verandering in te komen. Facebook werkt al achter de schermen aan plannen om Instagram chat, Messenger en WhatsApp op dezelfde infrastructuur te laten draaien, waardoor meer features naar alle drie de platformen uitgerold kunnen worden.

Dat blijft voorlopig nog even toekomstmuziek, maar toch hebben we nu al goed nieuws. De ontwikkelaars zijn namelijk een feature aan het testen die het mogelijk maakt om WhatsApp op meerdere apparaten tegelijkertijd te gebruiken. Ja, ook als je primaire apparaat geen internetverbinding heeft.

Dat blijkt uit aanpassingen in de bèta-versie van WhatsApp. Dat is een testversie van de app waarin ontwikkelaars nieuwe features testen. Vrijwel elke verandering die in die testversie wordt doorgevoerd, wordt een tijdje later naar de reguliere versie uitgerold. Wereldwijd. Oftewel, het is een fascinerend voorproefje op de toekomst van WhatsApp.

⚠️Check: WhatsApp als een pro: deze 7 tips en tricks zijn onmisbaar

Bewijs duikt op

Eind vorig jaar dook voor het eerst bewijs op dat het bedrijf aan een feature werkt die het mogelijk maakt om WhatsApp op meerdere apparaten te gebruiken. Waar het toen om een vage indicatie gaat, duikt de nieuwe feature nu al grotendeels in zijn volledige glorie op in de bèta-versie van de chat-app.

In de nieuwste versie duikt namelijk de instelling op de ‘multi-device beta‘ aan te zetten. De beschrijving laat duidelijk zien dat WhatsApp eindelijk een grote irritatiefactor van gebruikers weg gaat nemen: je kunt de chat-app dan op meerdere apparaten gebruiken, zonder dat er een verbinding met je smartphone nodig is. Zalig!

WhatsApp irritatiefactor
Het bewijs (Bron: WABetaInfo)

Goed en slecht nieuws

Eindelijk is het duidelijk dat het niet om loze hoop of geruchten gaat. Alleen dat is al groot nieuws. Nu het slechte nieuws: het gaat nog wel even duren voordat we hier allemaal gebruik van kunnen maken. De ontwikkelaars benadrukken zelf al dat nog niet alle functionaliteit af is.

Pas als dat het geval is, kunnen meer testers ermee aan de slag, en pas daarna is een uitrol naar het grote publiek mogelijk. En dat kan wel even gaan duren, want het is een vrij ingrijpende verandering.

Nog even wachten dus, maar wat ons betreft kunnen de slingers al opgehangen worden. Eindelijk!

WABetaInfo

Reageer op artikel:
Zalig: WhatsApp tackelt eindelijk grote frustratie met nieuwe feature
Sluiten