Alrik de Jong
Alrik de Jong Geld & Carrière 10 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Elon Musk loost Tesla-aandelen voor ‘gedwongen aankoop’ Twitter

En wij maar denken dat de heen-en-weer-transfer van Brian Brobbey al vreemd was. Nou, de verkoop en aankoop van Twitter gaat nog een paar stapjes en heel wat miljarden verder. Elon Musk is op dit moment Tesla-aandelen aan het lozen om een eventuele gedwongen koop te kunnen betalen.

Hij mag dan de rijkste man ooit zijn, op de bankrekening van Elon Musk is zijn complete vermogen niet terug te vinden. Het geschatte vermogen van 250 miljard dollar is fictief en zit voor een groot deel in aandelen. Om iets te kunnen betalen, zullen er dus aandelen verkocht moeten worden.

Elon Musk verkoopt bulk Tesla-aandelen

Elon Musk heeft daarom voor bijna 7 miljard dollar aan aandelen in zijn bedrijf Tesla verkocht. Dit dus om genoeg geld te hebben om Twitter over te kunnen nemen. Zo bereidt de rijkste man ter wereld zich voor op een mogelijk gedwongen aankoop van het sociale netwerk.

De rechter moet er overigens nog een besluit over nemen. De Tesla-topman was van plan om Twitter te kopen, maar wil daar tot onvrede van het platform van afzien. Een rechtszaak volgt op 17 oktober.

‘Gedwongen aankoop’ Twitter

“In het (hopelijk onwaarschijnlijke) geval dat Twitter de overname afdwingt én sommige investeerders zich terugtrekken, is het belangrijk om een noodgedwongen verkoop van Tesla-aandelen te voorkomen”, tweette Elon Musk. Dit is voorlopig zijn laatste verkoop en de topman koopt ook weer aandelen als de deal met Twitter niet doorgaat, zo antwoordde hij op vragen van zijn volgers.

De meest recente verkoop van aandelen, die Elon Musk op 5 augustus deed, is een van zijn grootste ooit. Ook volgt de verkoop vier maanden nadat ‘s werelds rijkste persoon na een verkoop ter waarde van 8,5 miljard dollar had gezegd voorlopig geen Tesla-aandelen meer van de hand te doen.

Bewijzen over nepaccounts

De waarde van de aandelen van Tesla zijn dit jaar 20 procent gedaald, maar zijn sinds het dieptepunt in mei wel weer in opmars. Nu zijn ze 35 procent meer waard dan drie maanden geleden.

Elon Musk beëindigde zijn overnamepoging van het sociale netwerk afgelopen maand, waar hij 44 miljard dollar voor over had. Dit omdat hij meent dat er veel meer nepaccounts op Twitter zijn dan het bedrijf zegt. De 51-jarige ondernemer zei zaterdag dat de verkoop wel onder de originele voorwaarden kan doorgaan als Twitter met bewijzen komt over het aantal echte accounts dat de berichtendienst heeft.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.