Alrik de Jong
Alrik de Jong Geld & Carrière 22 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit verdiende Brian Brobbey per speelminuut bij RB Leipzig

De heen-en-weer-transfer van Brian Brobbey is een van de meest aparte deals van zowel Ajax als RB Leipzig ooit. Het is de Duitse club die er goed aan verdient, al betaalden ze omgerekend naar speelminuut wel een absurd salaris voor de beresterke spits.

De 20-jarige Brian Brobbey keert terug bij Ajax. De Amsterdamse club neemt zijn eigen jeugdspeler volgens De Telegraaf voor 16,35 miljoen euro over van RB Leipzig. Dit bedrag kan door prestaties oplopen tot 19,35 miljoen euro. Vorig jaar nam de Duitse club het Nederlandse talent transfervrij over.

Het salaris van Brian Brobbey per speelminuut bij RB Leipzig

Dankzij zijn transfervrije status kon de destijds 19-jarige spits voor zijn leeftijd wel een behoorlijk salaris bedingen. Dat was natuurlijk het werk van de onlangs overleden zaakwaarnemer Mino Raiola. Maar op voetballend vlak betekende de overstap naar Duitsland weinig goeds voor Brian Brobbey.

In totaal speelde de Nederlandse spits voor RB Leipzig 124 minuten in de Bundesliga, 22 minuten in de DFB-Pokal (de Duitse beker) en 88 minuten in de Champions League. Dat zijn in totaal welgeteld 234 officiële speelminuten.

Zijn jaarsalaris was volgens De Telegraaf ruim 3 miljoen euro, maar na een half jaar werd de spits alweer verhuurd aan Ajax. In totaal stortte de Duitse club naar schatting dus 1,5 miljoen aan salaris op de bankrekening van de Nederlandse spits. Per speelminuut verdiende hij afgerond dus 6.410 euro. Dat is natuurlijk een ietwat scheve berekening, omdat je ook betaald wordt voor de trainingen. Maar het zet de absurde heen-en-weer-transfer nog maar eens in perspectief.

Zo loopt er nog iemand bij Ajax: Steven Bergwijn

Naast Brian Brobbey heeft Ajax deze zomer nog een speler aangetrokken die bij zijn vorige club nauwelijks aan spelen toekwam. Steven Bergwijn werd dan een onmisbare kracht in het Nederlands Elftal onder Louis van Gaal, bij Tottenham Hotspur kwam hij nauwelijks aan spelen toe. Lees in dit artikel wat hij in Engeland per speelminuut verdiende.

Over het nieuwe salaris van Brian Brobbey bij Ajax is nog niets bekend.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.