Dennis Mons
Dennis Mons Rijk en Beroemd 22 jul 2022
Leestijd: 4 minuten

Dit zijn de 10 best betaalde acteurs in Hollywood van dit moment

Er wordt door filmmaatschappijen met miljoenen gestrooid. Soms voor goede producties, maar vooral omdat grote namen voor bioscoopbezoek zorgen. Dit zijn best betaalde acteurs in Hollywood van afgelopen jaar.

Menigeen reist naar Los Angeles om het te maken acteur. Het is echter een positie die slechts weggelegd is voor de elite. Zeker voor deze topacteurs die het best betaald worden in één jaar.

De best betaalde acteurs in 2022

In het lijstje met best betaalde acteurs zijn eindelijk ook eens vrouwen te vinden. De meest verrassende naam is Sofia Vergara, die afgelopen jaar 42 miljoen euro verdiende. Vooral met nevenactiviteiten, maar wat doet dat er toe?

1. Daniel Graig

Deze Brit heeft een idioot record op zijn naam staan. Hij verdiende afgelopen jaar namelijk 98 miljoen euro. Maar het is niet zozeer zijn rol als James Bond die zoveel geld in het laatje bracht. Zijn deal met Netflix zorgt voor nog meer miljoenen met de film Knives Out en het aankomende vervolg waarin hij wederom detective Benoit Blanc speelt.

best betaalde acteurs, james bond 26, opvolger daniel craig, opnieuw uitgevonden, 007, barbara broccoli
Daniel Craig als James Bond (Afbeelding: EON)

2. The Rock

Dwayne Johnson, de voormalige worstelaar, pakte ruim 86 miljoen euro dankzij zijn filmrollen en Netflix-deals maar zeker ook sponsoren. Zo bracht hij voor kledingmerk Under Armour een eigen lijn uit: Project Rock. Hij staat al jarenlang bovenaan in het lijstje met best betaalde acteurs in Hollywood.

hollywood Dwayne the rock Johnson Star Wars Lucasfilm
Dwayne Johnson in de serie Ballers (Bron: Warner Bros. Television )

3. Ryan Reynolds

De Canadese Hollywood-acteur, die vooral bekend is door zijn rol als Deadpool, wist ook flink te verdienen. Dankzij die film, maar ook Six Underground en Red Notice (inderdaad met The Rock op Netflix) en zijn eigen ginmerk, sleepte hij zo’n 70 miljoen euro binnen. Deze maand is er een nieuw onbekend project aangekondigd voor Netflix, dus die cijfers blijven stijgen.

4. Mark Wahlberg

Ook al jaren terug te vinden in deze lijst met best betaalde acteurs in Hollywood, en dat terwijl acteren voor hem slechts een bijbaan is. Intussen zit Mark Wahlberg ook niet stil. De Hollywood-acteur uit Boston verdiende zo’n 57 miljoen euro. Dat was mede dankzij het enorme succes van Spenser Confidential. Het is de op twee na best bekeken film op Netflix. Hij had sowieso wat lijntjes lopen met de producties van McMillions (toepasselijk) en Wahl Street (een docu over zichzelf op HBO Max).

We konden het niet laten.

5. Scarlett Johansson

Bam, een vrouw op plek vijf in de lijst met best betaalde acteurs. Scarlett Johansson verdiende afgelopen jaar 55 miljoen euro, en een groot deel daarvan is te danken aan haar rol als Black Widow in de gelijknamige Marvel-film.

best betaalde acteurs, Scarlett Johansson, sexy jurk, oscar, oscars, 2020
Scarlett Johansson, 2020 (Afbeelding: Getty)

6. Ben Affleck

Ben Affleck heeft zichzelf keurig omhoog gewerkt sinds ‘kleine rollen’ in Dazed and Confused en Good Will Hunting. Inmiddels heeft de wereldster inkomsten van 54 miljoen euro per jaar. Dat komt niet alleen door zijn producties, maar ook door zijn rol als Batman in bijvoorbeeld Zack Snyder’s Justice League. Daarnaast zal hij terugkeren op het witte scherm in The Way Back en The Last Thing He Wanted op Netflix.

best betaalde acteurs, hollywood The Batman Ben Affleck
Batfleck! (Afbeelding: Warner Bros.)

7. Vin Diesel

Hoewel Diesel bekend is van klassiekers zoals Pitch Black, The Chronicles of Riddick: Dark Fury, en Guardians of the Galaxy, is het vooral de Fast & Furious-reeks die de beste man stinkend rijk heeft gemaakt. Het was in ieder geval genoeg voor 53 miljoen euro. En dan rekenen we niet eens de animatieserie Fast & Furious Spy Racers mee, die hij heeft geproduceerd.

Vin Diesel jarig Dodge Charger 1970 Tantrum
Top speed voor Vin. (Afbeelding: Universal Pictures)

8. Akshay Kumar

Een lijstje met best betaalde acteurs is niet compleet zonder Akshay Kumar. Hij wist 47,5 miljoen euro te verdienen in het afgelopen jaar. De Bollywood-ster heeft nu dan ook een oversteek gemaakt naar Hollywood. In de nieuwe serie The End op Amazon Prime speelt hij een belangrijke rol. Toegegeven; het leeuwendeel van zijn inkomsten komt van sponsors, zoals multivitaminen en schoonmaakmiddelen voor je toilet. Whatever pays the bills. Maar de man kan ook nog eens verdienstelijk zingen én dansen.

9. Sofia Vergara

Deze Colombiaanse actrice verdient nog steeds met de rechten van Modern Family, is jurylid van America’s Got Talent en heeft verschillende bedrijven. Ze verdiende afgelopen jaar 42 miljoen dollar.

best betaalde acteurs, sofia vergara, jennifer lopez, bikini, 50 is het nieuwe 30, gloria, modern family
Sofia Vergara tijdens de Vanity Fair Oscar After Party in 2022 (Afbeelding: Getty)

10. Will Smith

Deze meneer met wapperende handjes hoeft zich geen zorgen te maken dat hij binnenkort weer aan de slag moet. Ondanks het debacle tijdens de Oscars wist hij 39,5 miljoen euro binnen te slepen afgelopen jaar. Dat was mede te danken aan zijn rol als Richard Williams, vader van de tennissterren Serena en Venus in de film King Richard. Hij ontving daar dan ook terecht een Oscar voor. Spijtig dat hij een volgende niet zelf mag ontvangen.

hollywood beroemde heethoofden, will smith, chris rock, oscars, 2022, hollyewood, acteurs
Krokodillentranen, want Will verdient nog steeds goed (Afbeelding: Getty)

Dus mocht je aanstalten maken om grof geld te verdienen in de filmindustrie, dan zijn dit lichtende voorbeelden. Zijn de best betaalde acteurs ook de meest hardwerkende acteurs? Zeer zeker niet.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.