Alrik de Jong
Alrik de Jong Geld & Carrière 9 jun 2022
Leestijd: 1 minuut

Dit verdiende Steven Bergwijn afgelopen seizoen per speelminuut

Onlangs las je hoeveel Kylian Mbappé per seconde verdient met zijn nieuwe en totaal krankzinnige contract bij PSG. Nu richten we ons op speelminuten, die Steven Bergwijn afgelopen seizoen nauwelijks heeft gemaakt. Dit verdiende hij naar schatting per speelminuut.

Steven Bergwijn heeft bij Tottenham Hotspur afgelopen seizoen nauwelijks gespeeld, maar bij Oranje doet hij het geweldig. Ook deze transferperiode wordt er weer over een overgang naar Ajax gepraat, zoals dat al een paar transferperiodes op rij het geval is. Of Ajax de transfersom kan betalen is de vraag, laat staan zijn riante Premier League-salaris.

Het salaris van Steven Bergwijn bij Tottenham Hotspur

Volgens verschillende bronnen heeft Steven Bergwijn een netto jaarsalaris van omgerekend 6 miljoen euro. Dit is na belastingen en dus het bedrag dat daadwerkelijk op zijn rekening gestort wordt. Kan iets meer of minder zijn, maar voor onze berekening houden we dit bedrag aan.

Gezien een seizoen, inclusief de zomerstop, ook een jaar duurt, berekenen we zijn salaris per speelminuut met zijn geschatte jaarsalaris. Gebaseerd op het aantal speelminuten in clubverband tijdens afgelopen seizoen.

Dit verdiende hij per speelminuut

In de Premier League speelde Steven Bergwijn dit seizoen 546 minuten, in de FA Cup 61 minuten en in de EFL Cup 127 minuten. In Europees verband speelde hij 120 minuten in de Conference League en 17 minuten in de kwalificatie voor de Conference League. Dat zijn in totaal 871 minuten. Ter vergelijking: Virgil van Dijk maakte in clubverband afgelopen seizoen 4.620 speelminuten.

Neem je het netto jaarsalaris en het totaal aantal speelminuten, dan kom je uit op een bedrag van 6.889 euro. Dit kreeg Steven Bergwijn naar schatting dus per speelminuut op zijn rekening gestort. Voor een normale sterveling is dat al een vrij extreem jaarsalaris. Alle data zijn gebaseerd op de datawebsite Transfermarkt.

Lees ook hoeveel Lionel Messi per seconde verdient bij PSG.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.