Pim Jansen
Pim Jansen Voetbal 9 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Move over oliesjeiks: model aast op voetbalclub met OnlyFans-dollars

De voetbalwereld wordt tegenwoordig vooral geregeerd en gefinancierd door oliesjeiks. Maar het tijdperk van de Playboy-modellen lijkt te zijn aangebroken. Het Chileense model Daniella Chavez wil een voetbalclub kopen met het geld dat ze op OnlyFans verdient.

OnlyFans is een zogeheten content subscription service, waarop ‘fans’ betalen voor content van gebruikers. Denk aan premium video’s en foto’s die meer bieden dan Instagram, maar ook aan directe interactie. Het platform is beroemd geworden dankzij ongecensureerde soft-erotische content. Maar je vindt er ook fitnesscoaches, muzikanten, acteurs en influencers.

Naaktmodel wil voetbalclub kopen met OnlyFans-geld

En dus ook Playboy-modellen, waaronder Daniella Chavez uit Chili. Ze is een OnlyFans-account gestart om de voetbalclub O’Higgins Fútbol Club te kopen. Dit is een middenmotor uit Rancagua die uitkomt in de hoogste voetbalcompetitie van Chili.

“Als jullie een abonnement nemen op mijn OnlyFans en aankopen doen, laten we deze droom samen uitkomen”, schrijft Chaves op Twitter en Instagram. “Degenen die me helpen met promotie, krijgen bovendien VIP-cadeaus.”

Daniella Chavez heeft al 8 miljoen dollar

Naar eigen zeggen heeft het Playboy-model in de afgelopen twee weken al 8 miljoen dollar (omgerekend 7.820.917 euro) bij elkaar gesprokkeld via Onlyfans. Ze zegt dat ze in totaal 20 miljoen dollar nodig heeft om een serieus bod te doen op de voetbalclub.

O’Higgins Fútbol Club is op dit moment nog in het bezit van zakenman Ricardo Abumohor. Daniella Chavez beschuldigt hem van seksisme en wil een verkoop afdwingen. “Ik geloof dat we met mijn managementteam dingen beter kunnen doen. Ik wil Rancagua weer een voetbalclub bezorgen die bovenin meedraait”, zegt ze op Twitter. Wordt vervolgd.

‘Beste Playboy Bunny van Latijns Amerika’

Het model, dat zichzelf omschrijft als ‘de beste Playboy Bunny van Latijns Amerika’, heeft op Twitter 1,7 miljoen volgers en op Instagram 16,6 miljoen. Om haar content te zien op OnlyFans, betaal je omgerekend 20 euro per maand. Oordeel zelf.

Dat OnlyFans-modellen veel kunnen verdienen, bleek eerder al uit deze top 10.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.