Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 31 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Eerste reacties Black Panther 2: ‘Prachtige ode aan Chadwick Boseman’

Black Panther: Wakanda Forever is in première gegaan in Los Angeles. De eerste reacties stromen binnen. Kan Marvel Chadwick Boseman eren én de franchise een waardig vervolg geven?

Black Panther is met een topscore van 96 procent op Rotten Tomatoes nog altijd de best beoordeelde Marvel-film. Op de tweede plek staat Avengers: Endgame, met een score van 94 procent, al heeft die film wel een hogere publieksscore.

Black Panter: Wakanda Forever

Afijn, één ding is zeker: Black Panther was het begin van de grootste solofranchise binnen het Marvel Cinematic Universe. Dat liep echter anders, zoals we allemaal weten. Vanuit het niks kwam in 2020 het nieuws naar buiten dat hoofdrolspeler Chadwick Boseman was overleden. De slechts 43 jaar oude acteur worstelde al jaren met darmkanker, zonder dat zelfs de hoogste bazen van Marvel Studios het wisten.

Nu, twee jaar later, is het toch tijd voor de volgende Black Panther. Letterlijk en figuurlijk. De volgende film, Wakanda Forever, komt op 9 november uit in de Nederlandse bioscopen. Daarin gaan we ook zien wie T’Challa op gaat volgen.

Première in Los Angeles

Voor Marvel hangt er een hoop van de blockbuster af. Ze zullen Boseman eer aan moeten doen, maar het is ook de laatste film van Phase Four van het MCU. Een fase die nou niet bepaald al te best is ontvangen tot nu toe.

Afgelopen week ging Black Panther: Wakanda Forever in première in Los Angeles. De eerste critici en andere gelukkigen binnen Hollywood kregen dus al de kans om de langverwachte film te aanschouwen.

Lukt het Marvel om op een gedegen manier Chadwick Boseman te eren én Phase Four uit het slop te trekken? De eerste reacties op de film zijn op sociale media verschenen.

Eerste reacties van critici (maar pas op!)

Voor we die op een rijtje zetten, nog even het volgende: eerste reacties op films zijn vrijwel altijd veel positiever dan de uiteindelijke recensies. Premières zijn tevens een viering van de film in kwestie, en in het geval van Wakanda Forever stond het evenement al helemaal ook in het teken van Boseman. Het is dan niet meer dan logisch dat niemand direct heel zuur gaat lopen doen op Twitter.

Trek dus niet te snel conclusies, en wacht vooral ook even de uiteindelijke recensies van critici af. Die kun je ergens komende week verwachten. Dat gezegd hebbende: dit zijn de eerste reacties op Wakanda Forever!

Nog een tip: check ook de imposante Black Panther-set die LEGO onlangs heeft uitgebracht. Een perfecte zoethouder terwijl je aftelt tot 11 november.

Den of Geek

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.