Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 25 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Eerste vloekwoord ooit binnen Marvel-universum in nieuwe Guardians-trailer

Het is gebeurd. Ouders zullen de oren van hun kinderen vanaf nu moeten bedekken in de bioscoop. Het eerste vloekwoord in een film uit het Marvel Cinematic Universe is een feit. In Guardians of the Galaxy Vol. 3 ging Chris Pratt met de bedenkelijke eer lopen.

Of de prenten nou kinderfilms voor volwassenen of volwassenenfilms voor kinderen zijn, laten we in het midden. Maar in ieder geval heeft een Marvel-film voor het eerst sinds het ontstaan van de superheldenfabriek gezondigd tegen een gouden regel van Hollywood. De eerste F*ck is een feit.

Al zal Captain America het personage van Chris Pratt ongetwijfeld de levieten lezen, zitten de preutse puriteinen in Amerika nog net niet als kruisvarende moraalridders op het paard. Een film voor kinderen van 13 of jonger mag namelijk welgeteld één vloekwoord bevatten. En daarbij ging het eigenlijk allemaal per toeval.

Marvel-regisseur over vloekwoord in Guardians of the Galaxy

De voormalige regisseur van het Marvel Cinematic Universe is verbazingwekkend actief op sociale media. James Gunn maakt dan ook graag gebruik van zijn Twitter-account om vragen van fans te beantwoorden. En waar hij zijn volgers eerst vroeg waarom hij wel nog een blauw vinkje had op Twitter, ging het gesprek al snel naar de eerste F*ck ooit in het MCU, in de aankomende kaskraker Guardians of the Galaxy Vol. 3.

“Je mag slechts één vloekwoord hebben per film voor mensen jonger dan 13 jaar. Dat gezegd hebbende, was het allesbehalve gepland. Ik vroeg Chris om het te proberen tijdens de opnames en aangezien het de scène grappiger maakte, hebben we het erin gehouden”, liet de regisseur weten. Overigens vertelde Gunn ook dat de gebliepte f*ck in de beelden hierboven wel degelijk in volle glorie uit de stemkast van Pratt zal klinken tijden Guardians of the Galaxy Vol. 3. Gezien de demografie van Marvel-films echter, zou het nog wel eens heel lang kunnen duren alvorens het tweede vloekwoord ooit zal uitgesproken worden.

Guardians of the Galaxy Vol. 3 verschijnt op 3 mei in de bioscoop. Hopelijk scoort de Marvel-film in ieder geval een stuk beter dan de nieuwe Ant-Man, die keihard neergesabeld werd door fans en critici.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.