Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 25 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

5 sneakers om in stijl plastic bekers te vertrappen tijdens Koningsdag

Mocht je van top tot teen in stijl Koningsdag willen vieren, dus inclusief sneakers, check dan nog vlug even de sale van Nike. De oranje Dunk Low staat daar te koop met 40% korting.

Mocht jouw maat er niet meer tussen zitten, wees dan niet getreurd. We tippen je nog een reeks andere koninklijke Nike-sneakers als alternatief. En als bonus nog een goed betaalbare Adidas Gazelle en Converse Chuck Taylor All Star. Op de dag zelf komt er nog een New Balance-collab uit.

De oranje Nike Dunk Low

Maar eerst de Nike Dunk Low, met een animal-swoosh. Deze sneakers zijn weer helemaal terug en behoren tot de populairste stappers van dit moment. Jawel, het zijn ook de favorieten van Oranje-international Nathan Aké.

nike dunk low, oranje, konigsdag, sneakers, korting
🧡 (Afbeelding: Nike)

In de jaren 80 is dit model ontworpen als basketbalschoen, net als de Air Jordan. Anno 2023 zijn de sneakers iets comfortabeler en zie je ze vooral op straat in plaats van het basketbalveldje. Deze oranje Nike Dunk Low kost je normaliter 119,99 euro, maar je krijgt nu 40 procent korting. Je betaalt nog maar 71,97 euro om tijdens Koningsdag (en Bevrijdingsdag) dé man van het feestje te zijn.

Meer sneakers voor Koningsdag

Oranje is sowieso een kleur die weer veel op straat wordt gezien. Zo heeft Nike een voorraadhok vol sneakers die zich perfect lenen voor Koningsdag. Net als andere grote merken. Een compilatie.

Nike Dunk Low Unlocked By You

Prijs: 149,99 euro

Nike Dunk Low Unlocked By You, sneakers, koningsdag, korting, oranje
🧡 (Afbeelding: Nike)

New Balance x Joe Freshgoods 610

Prijs: 150 euro

New Balance x Joe Freshgoods, oranje sneakers, koningsdag
🧡 (Afbeelding: New Balance)

Bij deze coole collab heb je de pech dat ze pas op 27 april uitkomen. Dus als je ze online bestelt, heb je ze niet op tijd binnen. Feit is wel dat je deze oranje getinte sneakers ook los van Koningsdag gaat dragen.

Adidas Gazelle

Prijs: 130 euro

adidas gazelle, oranje sneakers, koningsdag
🧡 (Afbeelding: Adidas)

De oranje Adidas Gazelle kunnen we ook niet onbenoemd laten in aanloop naar Koningsdag. Net als de Nike Dunk Low domineren deze sneakers (vooral de donkergroene) momenteel het straatbeeld. Je krijgt geen korting en betaalt gewoon de volle 130 euro.

Converse Chuck Taylor All Star

Prijs: 70 euro

converse orange chuck taylor low
🧡 (Afbeelding: Converse)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.