Felix Decavel
Felix Decavel Stijl 21 mrt 2023
Leestijd: 4 minuten

Interview: Nathan Aké over The Last of Us, Air Jordan en zijn andere essentials

Dankzij onze vrienden bij Nike konden we ons oor te luister leggen bij het kloppende hart van een geoliede voetbalmachine. Welke sneakers draagt het nieuwe onderbroekenmodel van de sportgigant naast het veld? En wat zijn momenteel de favoriete series van de Manchester City-verdediger? Dit is de smaak van Nathan Aké.

De veelzijdigheid van de polyvalente voetballer strekt zich uit tot ver buiten het Etihad-stadium. Nike kon dan ook geen stijlvoller model aan de haak hebben geslagen om hun nieuwe, voor atleten ontworpen onderbroekenlijn te lanceren. Al had Nathan Aké daar zelf eerst zijn twijfels over. “Doe ik dit wel goed?”

Nathan Aké over series, sneakers en smaak

Zijn voetbalvaardigheden zijn inmiddels wereldwijd bewonderd. Maar waar geniet de geboren Hagenees zelf van als hij de voordeur open zwaait na een lange dag? Manners sprak met Nathan Aké over zijn nieuwe bijbaan als onderbroekenmodel voor Nike, de uitdagingen van een kersverse vader en alles tussen zijn keukenspecialiteit en favoriete reisbestemming in.

Nathan Ake, nike underwear, interview, nederlands elftal, smaak
(Afbeelding: Manners x Nike)

Heb je er ooit aan gedacht om onderbroekenmodel te worden? En hoe ging de fotoshoot?

“Nee, niet echt, maar toen de kans bij Nike zich voordeed was ik erg blij. De fotoshoot was een unieke ervaring, want ik had nog nooit zoiets gedaan. Ik bleef maar denken ‘doe ik dit wel goed?’ Gelukkig stelde iedereen op de set me gerust en bleek het een heel leuke ervaring te zijn.”

Wat doe je naast het voetbal om je lichaam onderbroekenmodel-waardig te houden?

“Voornamelijk fitness en soms een beetje hardlopen in de zomer.”

Zonder welke sneakers kun je niet leven?

Jordans en Nike Low Dunks zijn mijn go to.

NIKE underewear, Nathan Ake, onderbroeken, ondergoed, interview, nederlands elftal
(Afbeelding: Manners x Nike)

Welke films en series zou je onze lezers aanraden?

The Last of Us is geweldig en ik kijk momenteel ook naar Outer Banks. Ook klassiekers als Shutter Island en de film Prisoners vind ik erg goed.”

Welk boek is je het meest bijgebleven?

“Momenteel luister ik naar het audioboek van Never Finished David Goggins, wat ik echt inspirerend en motiverend vind. Hij laat zien dat iets wat onbereikbaar lijkt, toch bereikbaar is.”

Wat is je muzieksmaak en waar luister je naar voor een wedstrijd?

“Ik luister naar een mix van genres, afhankelijk van de stemming. Als ik me chill voel, luister ik graag naar pianomuziek. Maar als ik wat energieker wil zijn, luister ik graag naar afrobeats. Burna Boy staat bij mijn favoriete artiesten.”

Je bent net vader geworden. Wat denk je dat het belangrijkste is om door te geven aan je kind(eren)?

“Om altijd aardig en bescheiden te zijn. En ik denk ook dat het belangrijk is om de werkethiek door te geven die ik moest hebben om te komen waar ik nu sta. Ik denk dat dit echt belangrijk is voor haar om te begrijpen dat niet alles je zomaar gegeven kan worden, en dat je hard moet werken voor de dingen die je wilt bereiken in je leven.”

NIKE underewear, Nathan Ake, onderbroeken, ondergoed, interview, nederlands elftal, smaak
(Afbeelding: Manners x Nike)

Wat is de mooiste reisbestemming waar je ooit bent geweest?

“De Malediven en het Caribisch gebied. We gingen er een paar jaar geleden voor het eerst naartoe en ik heb nog nooit zoiets mooi gezien.”

Met welke auto rijd je het liefst?

“Range Rover.”

Wat is je specialiteit in de keuken?

“Fajitas! Makkelijk om te maken, maar het is een heerlijk gerecht.” (Bekijk hier het recept, red.)

Wat zou je geworden zijn zonder een carrière als profvoetballer of onderbroekenmodel voor Nike?

“Dat is een moeilijke. Waarschijnlijk iets met sport. Toen ik jonger was speelde ik veel tennis. Ik ben zeker niet meer zo goed als toen, maar als het niet iets met voetbal was geworden, dan waarschijnlijk tennis.”

De nieuwe Dri-Fit ADV Essential Micro van Nike

De nieuwe lijn van Nike en Nathan Aké is speciaal samengesteld voor atleten. De onderbroeken zijn ontworpen om maximale manoeuvreerbaarheid te garanderen voor, tijdens en na de training. De Dri-Fit-technologie combineert vocht afvoerend materiaal met geavanceerde techniek en functies om de drager droog en comfortabel te houden. Met de nieuwe kleurstellingen en ten minste 75 procent gerecyclede materialen, is de rekbare mesh-stof ultra-ademend en zorgt het voor gemak en bewegingsvrijheid.

NIKE underewear, Nathan Ake, onderbroeken, ondergoed, interview, nederlands elftal, smaak
(Afbeelding: Nike)

Een 3-pak van de Nike Underwear Dri-Fit is nu verkrijgbaar bij jdsports.nl vanaf 44 euro.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.