Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 16 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Air Jordan der Air Jordans terug als Nike Dunk Low-sneakers

Het zijn gouden tijden voor liefhebbers van de Air Jordan 1 ‘Chicago’, moeder aller Air Jordans die onlangs een remake kreeg. Maar het is nog niet klaar. In 2023 komt Nike ook nog eens met een nieuwe versie van de Dunk Low, in de stijl van het oermodel dat Michael Jordan in 1985 presenteerde.

Air Jordan 1 ‘Chicago’ behoort tot de meest gewilde en duurste sneakers ooit. Oké, het betreffende ‘duurste paar’ is gedragen door Michael Jordan, die er ook nog een handtekening op heeft gezet. Maar dan hebben we het over hoge basketbalschoenen. Doe ons maar deze lage schoenen. Zelfde stijl, minder lomp.

Nike Dunk Low ‘Chicago Split’

De nieuwe Nike Dunk Low ‘Chicago Split’, niet te verwarren met de Air Jordan 1 Low, is voor het eerst onthuld door Yankee Kicks, een premium marktplaats voor schoenen. De naam verwijst naar de Air Jordan der Air Jordans, de eerste schoen die naar basketballegende Michael Jordan is vernoemd.

Opvallend aan de sneakers is de deels witte en deels zwarte swoosh en de tong met een combinatie van het oude en nieuwe logo. Vandaar de toevoeging ‘split’. Maakt de schoenen net even wat frisser. Verder doet het kleurschema van de Nike Dunk Low ‘Chicago Split’ in alles denken aan de schoenen waarop Michael Jordan in 1985 een nieuwe standaard zette in de schoenenwereld.

Air Jordan 1-evolutie in 2023 op de markt

De frisse evolutie van de Air Jordan 1 ‘Chicago’ verschijnt in 2023 op de markt, maar een excacte releasedatum is nog niet bekend. We houden je op de hoogte. De Chicago Split-versie van de Nike Dunk Low gaat naar verluidt 119,99 euro kosten. Geen geduld? Je kunt dit model ook volledig naar eigen smaak zelf ontwerpen op de website van Nike.

nike dunk low chicago split, air jordan 1 chicago, sneakers, foto
(Afbeelding: Sneakersquad)

De Nike Dunk Low is de laatste tijd sowieso hot. Check ook de twintig jaar oude doorgezaagde eBay-versie én de Heineken-versie die weer op de markt komen. Niet echt van het merk met de swoosh? Check dan de vier populairste sneakers volgens de Lyst Index 2022.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.